Min Jul

Jag har hunnit med ett besök hos far min i Smålands djupaste skog, minishopping i Norrköping, samt julfirande och shopping i Stockholm med omnejd.
 
Har blivit rejält bortskämd den senaste veckan med vin och bubbelbad, skogspromenader och trevligt sällskap ^^
 
 
 

Midvinterblot

Idag är det Midvinter, årets kortaste dag. Nu vänder det och vi går åter mot ljusare tider.
 
Skall resa tidigt i morgon bitti, men ett mindre blot blir det ändå här hemma. Oden och Idun skall ha sitt ^^
 
 
"I de djupa Vinternätterna, sades det, härjade Odensjakten, Odens Vilda Jakt, den vilda Jakten, Oskoreien, Asgårdsreien, Aaskereia, som i England kallades The Wild Hunt, Herlaþing, Woden’s Hunt, Ghost Riders (i amerika) Mesnée d’Hellequin i Frankrike, även känt som “Harlechim” eller “Herla’s jakt”, “der Wilde Heer”, das Wütende Heer och i Spanien Estantiga (av Hoste Antigua – “den gamla hären” ) divoký hon, i tjeckien, och i Polen Dziki Gon. Överallt samma sak. Ett stort dån eller sus av stora vingar genom luften, sades det, tranors rop eller fåglars skrin kanske. Korpars kraxande, vargars yl, vindens tjut – trumpetstötar på avstånd, jakthorn som ljöd genom natten, och så ljudet av män och hästar på väg genom luften. Oden själv, följd av de dödas skuggor, på väg till Valhall…"

METAL \m/

 

The Land of Snow and Sorrow

Dagens soundtrack: Wintersun - Time I
 
 

Amon Amarth @ Trädgår'n

Igår såg jag grabbarna i Amon Amarth lira för fjärde (eller var det kanske femte?) gången. Var inte alls pepp timmarna innan faktiskt, men jäklar vilken bra spelning de gjorde. Deras energi var på topp och de levererade verkligen. Möjligtvis den bästa spelningen med dem som jag sett ^^
 
 

Recently Watched Movies


RSS 2.0