Tuttar, det tuttar upptagetJag har haft en kanontrevlig helg. Härlig stämning, fint väder, vin och en massa klockrena kommentarer. Dock är det söndag, så jag orkar inte mer än detta för tillfället. Fler bilder kommer inom kort ^^

"Jag mår som Eva,
jag mår som Eva,
jag mår som Eva på en söndagsmorgon"

En ny version utav "Ja, må hon leva" ;)


Fyllesnack

- Vad hände med båten? - Vi körde i diket. Jävla rondeller!


Pepp pepp pepp

Håller på och gör mig i ordning för fullt. Lockar håret och grejar. Det börjar dock bli lite brådis, måste ju hinna förbi Systemet innan de stänger också, men jag ska nog hinna :)
Har en känsla av att det kommer bli kanonbra ikväll! Får hoppas att den känslar stämmer också.
Ska ni också till Trollhättan och ni ser mig så är det bara att komma förbi och säga hej. Jag bits inte, inte alltför hårt i alla fall ;)

Black & White
Tänkte ha detta på mig imorgon, cruising i Trollhättan då ju. Blir det bra tror ni? ^^


Mobilväntan

Mamma ringde mig i onsdags och frågade ifall jag ville ha en "ny" mobil, de hade nämligen en över på hennes jobb, och det tackar man ju inte nej till :D
Det är en "liten svart Nokia, ett år gammal med kamera", vilken modell det var hade hon iiingen aning om. Haha vad söt hon är! Även om jag nu inte är mycket för Nokia egentligen så är vad som helst bättre än den jag har nu, en typ 5 år gammal Nokia utan kamera och som bara fungerar när den själv vill :P

Får den på posten någon dag nästa vecka. Can't wait!
Att det dessutom är kamera på ska bli så skoj, har verkligen saknat att kunna fota saker :)

Min mami är världens bästa ♥

Horrorpops - Walk like a Zombie


Slott, präster och majonäs

I natt, eller rättare sagt i morse, har jag drömt så konstigt och intensivt. Jag var en HJÄLTE och sprang runt i hemliga gångar på ett slott och slog ner elaka präster och gubbar med en majonäsburk. Badade sedan bastu med en tant och fick veta hemligheter om min släkt. Återförenades i slutet med de andra som kämpade mot de onda och den andra "hjälten" där var skitsnygg och han räddade mig från att få en pil i mig. Vi blev nog till och med ihop där på slutet. Oj oj oj ^^

Vem behöver film när man kan drömma?;)

Sunny day

Jag har haft en riktigt bra dag idag. Lekt i lekpark, plockat nässlor (tittade i alla fall på när Petra plockade dem :P), hållit ett barn i handen (!!!), njutit av solen, druckit ljung-te, druckit vin och ätit cock(haha)tailtomater. Fick i mig två glas vin och det räckte tydligen för att få mig lullig. Vi fnittrade som småflickor och lyssnade på Galenskaparna :D
Har även bestämt mig för att skita i det sista 7 Sins på fredag och spara pengarna jag har kvar till lördag istället, då blir det cruising i Trollhättan. Fan vad skoj det ska bli :D *pepp pepp pepp*


The THING that should not be
Denna "varelse" skulle kunna ge mig mardrömmar :P


Forgotten

Jag känner mig just nu helt bortstött och utfryst från min umgängeskrets. Kanske överdriver jag, men jag kan inte skaka av mig känslan.
För någon vecka sedan eller så hörde jag av mig till nästan alla jag kände och INGEN hade tid att umgås. Jag tog det rätt hårt, även om vissa faktiskt inte kunde, även om de hade velat. Satt därför hemma och läste i min ensamhet, dag in och dag ut.
Nu vill jag hitta på saker, jag vill ut! Jag vill gå på promenader, äta glass, grilla och allt det där som hör till när det är fint väder, men nu "vågar" jag fan inte höra av mig till någon alls. Orkar inte höra ännu ett nej...

Är mina hjärnspöken helt ute och cyklar eller är jag så hemsk att umgås med?

No rest for the "wicked"?

Ronnie James Dio’s funeral
to be picketed by anti-devil religious cult

 Members of the Westboro Baptist Church say Dio 'is currently residing in hell'

Ronnie James Dio's public memorial on May 30 looks set to be disrupted by US religious cult the Westboro Baptist Church, who oppose his supposed links with the devil.
Dio, 67, passed away on May 16 after losing his battle with cancer. The church, who’s website is titled Godhatesfags.com, are already known throughout the US for their hatred of homosexuality and for picketing funerals. Their current website schedule sees them accuse Dio, who pioneered the so-called 'devil horn' sign and was the frontman of Black Sabbath, of worshipping the devil, encouraging violence and hating god. They are asking members to attend Dio's public funeral in Los Angeles "to remind you who worship that old serpent, Satan, that your time is very short”. The message adds: "We'll be there! Just because the chances of any of God's elect being amongst this group of heavy metal sycophants is slim to none does not mean they should not get some good words."
In 2007, the church was the subject of a Louis Theroux television documentary called The Most Hated Family In America.

Källa: NMEDessa extremister... De får en verkligen att hoppas att det finns en Gud. För finns Gud så finns även Djävulen och då kommer de jävlarna få sitt straff. För till Himmelen kommer de då inte! Om nu inte Gud skulle gilla idioter (vilket han verkar göra), men då brinner jag gladligen i Helvetet :D

Får hoppas att begravningen blir lugn och fridfull i alla fall. Vore hemskt om dessa respektlösa, hjärntvättade idioter skulle förstöra den.

RIP RJD!

Saknad

Den senaste månaden har jag nästan inte gjort annat än att sakna. Personer, djur, platser... allt. Det jag saknar absolut mest just nu är mina sånglektioner. Önskar verkligen att jag hade råd att ta fler, men just nu är det helt kört. Jag gör ju mina övningar här hemma och så, men det är inte samma sak, inte alls.
Jag gick hos duktiga Marie-Louise Hasselgren och jag hoppas att jag träffar henne någon mer gång i mitt liv i alla fall :)


Några enkla budord att följa

1. Om någon säger något till dig, så skall du inte svara: Jag slår ihjäl dig!
2. Får du inte din vilja i genom så skall du inte bränna bilar, skolor, containrar samt annat brännbart material.
3. Säger polisen att du skall flytta på dig, så flyttar du dig, utan en massa tjafs.
4. Du skall inte kasta sten på brandbilar, ambulanser, samt polis.
5. Du skall inte lära din lillebror att stjäla.
6. Bara för att en tjej är blond och har stora bröst, så betyder inte det att hon är en hora.
7. Är bilen, mopeden, cykeln eller annat valfritt fortskaffningsmedel inte ditt så får du alltså inte ta den, även om den är olåst.
8. Man kan äta griskött utan att vara äcklig eller smutsig.
9. Skatt och moms är alltså något man betalar, även om man "bara" har en kiosk, pizzeria, gatukök eller frisersalong.
10. Mobiltelefoner är något man köper för egna pengar och inte något man rånar tonåringar på.

Inmoria

Med medlemmar från Morgana Lefay och Tad Morose bildades Inmoria.
Jag lyssnar inte på power metal, som de tydligen klassas som, men för ca 2 år sedan blev jag förfrågad om att sjunga på deras album. De fick ett litet sångklipp (mitt sämsta ever!) och de gillade tydligen vad de hörde. Dock var det brådska med att spela in och jag jobbade heltid då, så det sket sig.
Glömde helt bort dem tills för några dagar sedan. Har lyssnat på deras låtar på myspace och fan vad mycket bättre det hade låtit om jag hade sjungit. Speciellt på låten Save Me. Tjejen de fick tag i där uppe var ju riktigt kass :P
Hittade inga av låtarna på youtube, som tjejen sjunger på, så denna får duga istället. En helt ok låt tycker jag, även om gitarrerna i början av låten och efter refrängen påminner alltför mycket om Inflames Cloud Connected :P

 


The Baseballs på LisebergDen 2 september spelar The Baseballs på Lisebergs stora scen. De börjar spela klockan 20.00 och det kostar bara inträdet till Liseberg. Sweet!


Bigger than yoursOriginellt kanske, men usch vad osmakligt.


Illnath - Temporary Borders


Iduns äpplen
Idun - Den eviga ungdomens gudinna


Idun (hon som förnyar) tillhör asarnas släkte. Hennes make är skaldekonstens gudom Brage (den förträfflige).
Idun vakar över de gyllene äpplena som hon förvarar i ett skrin. Dessa äpplen skänker evig ungdom åt dem som tar sig en tugga utav ett av dem. Eftersom Idun låter gudarna smaka på hennes äpplen, åldras de inte utan bevarar sin ungdomliga vigör.
Idun bär med sig sina gyllene äpplen vart hon än går. Detta innebär att hon är begärlig för gudarnas fiender.

Loke och Idun - Bortrövningen utav Idun och hennes äpplen


En gång ordnade den illvillige Loke så att både Idun och äpplena kunde rövas bort av en jätte, men det var samtidigt Lokes list som upphävde katastrofen genom att han även hämtade tillbaka Idun.

En jätte vid namn Tjatse fångade en dag Loke och vägrade släppa honom fri om han inte lovade att locka ut Idun med sina äpplen ur Asgård. Loke gick genast med på saken och berättade för Idun att han i skogen hade sett äpplen som som kanske kunde vara värdefulla och att hon borde ta med sig sina egna äpplen som jämförelse. Så snart de var utanför Asgård dök Tjatse upp i örnhamn och fångade både Idun och äpplena och förde henne hem till sig.
När Idun och äpplena hade försvunnit började gudarna snart att påverkas, genom att de åldrades. De möttes för att diskutera Iduns försvinnande och fann snart att hon senast hade setts lämna Asgård i sällskap med Loke. Loke greps och hotades med både tortyr och snart död. Vettskrämd lovade han att ge sig ut att leta efter Idun om bara Freja kunde låna honom sin falkhamn.
Förvandlad till en falk flög Loke till Jotunheim och kom till Tjatses bostad. Tjatse var inte hemma, så Loke fann Idun ensam. Han förvandlade henne snabbt till en nöt och flög hem mot Asgård med henne i klorna.
När Tjatse återvände hem och upptäckte att Idun var borta förvandlade han sig åter till en örn och tog upp jakten. Asarna såg falken komma flygande med nöten och med örnen efter sig, varför man tände en eld inne i Asgård. Loke i falkhamn flög in över muren och dök rakt ner, men Tjatse kunde inte hejda flykten i tid utan flög rakt in i lågorna och fattade eld, varefter asarna slog ihjäl honom. Loke hade därmed både varit den som ordnat så att Idun kunde rövas bort och den som sedan såg till att hon återbördades.


BoklistaStulen lista från startsidan.

Som läsare är jag: Nog lite tråkig. Håller mig helst till de författarna jag läst innan. Hellre gamla klassiker än nya storsäljare. Håller mig nog inom samma genrer rätt mycket också.

Som bloggare är jag: Vem bryr sig? Detta har inget med böcker att göra ju :P

Senast lästa bok: Eldprovet av Margit Sandemo, från serien Häxmästaren.

Senast påbörjade bok: Irrbloss av Margit Sandemo, från serien Häxmästaren.

Senast köpta bok/böcker: Oj, nu måste jag tänka efter... Tror det var förra sommaren jag sist köpte några. Adolf Hitler av Bengt Liljegren, Att älska som en porrstjärna av Jenna Jameson, White Line Fever av Lemmy Kilmister och The Dirt av Mötley Crüe och Neil Strauss.

Favoritdeckarförfattare: Inga? Deckare är inget jag tycker speciellt mycket om.

Jag läser allt av: Jag har nog inte läst alla böcker av någon författare, men de som ligger närmast till är väl Dean Koontz, Margit Sandemo och Edgar Allan Poe.

Jag läser helst inte (genre/författare): Deckare. Annat kan jag inte komma på just nu.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Sånt som verkar intressant :P

Förutom svenska läser jag gärna: Shakespeare, Poe, Gaiman m.fl. bör man läsa på engelska. De flesta engelska böcker bör läsas på engelska.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: De resterande böckerna ur Margit Sandemos Häxmästaren.

Högst upp på min bok-önskelista just nu står: Pride and Prejudice and Zombies av Jane Austen och Seth Grahame-Smith

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Aldrig gjort! En gammal, gammal, magisk bok (som i filmerna) vore dock inte helt fel att hitta :P

Seriöst

Hur i helvetet kunde riskokaren vinna? Hon var ju totalt värdelös och ful också :P

Jaha, ännu ett bevis på att folk verkligen har dålig smak...

Jakten på Julia

Känner mig som en pensionär nu, men snart börjar Jakten på Julia på SVT1. Tror det är finalen ikväll och jag måste ju heja på Evas dotter, Frida. Dessutom är hon bäst, så man får hålla tummarna för att hon vinner :)


Time flies


Orkrist - Desire in the Grace of the Night

Detta var min absoluta favoritlåt i flera år.
Wagner i all ära, men om jag någonsin gifter mig så vill jag nog fortfarande ha introt och outrot från denna låt som bröllopsmarch ^^


Cherry Heaven

Just nu doftar lägenheten utav körsbärsblommor. Superhärlig doftolja som kommer användas flitigt här hemma ^^ Dock vore det nice med denna också, som doftar körsbär. Mums!


Not so preciousOrd är överflödiga.


District 9

Jag har inte kunnat somna alls i natt. Läste en halv bok och kände mig trött, men så fort jag släckte lampan blev jag klarvaken. Oh well, får väl dygna lite då :P
The Orphan var helt ok förresten. Dock inte så bra som jag trodde, den var lite för förutsägbar och lik alla andra amerikanska thrillers. Synd!

Tänkte glo på District 9 i brist på annat att göra.


Ibi cubavit LamiaLyss, den sköna slumrar ej
Om natten som sig bör.


Så ve den som i hennes famn
Av röda kyssar dör.


Tag i akt min varning nu
Om drottningen från Hades:


Ty fyra sekel har förflytt
Sen hon i jorden lades.
 

Ändock vandrar hon var natt
Och törstar efter blod


Och ingen vet om henne mer
Än det som på graven stod:


"IBI CUBAVIT LAMIA"Lamia, Mormo och Gello - Demoner som dödade barn


"Ty när alla de barn som fötts åt henne [Lamia] dog, blev hon nedstämd över detta missöde, och i avundsjuka mot andra kvinnors fruktsamhet befallde hon att de nyfödda skulle rövas ur deras famnar och dödas på fläcken"
(Diodorus Siculus Bibliotheca historica, 20.41.3)

I de folkliga föreställningarna under antiken förekom en rad väsen eller demoner som drevs av en outsläcklig lust att döda och förgöra barn och unga kvinnor. Dessa illasinnade väsen - vilka tillhörde gudinnan Hekates anhang - hade en rad namn, bland annat Lamia, Mormo, Mormolyke, Empousa och Gello, vilkas mytologiska motsvarigheter var Lamia, Gello och Mormo. Det gemensamma för dessa väsen var att de förkroppsligade det folk fruktade mest, nämligen att familjen inte skulle fotleva. Dessa väsen betecknas i de antika källorna omväxlande som demoner, spöken, vilddjur och monster. De namn som användes om dessa väsen, är egentligen adjektiv vilka beskriver dem: mormones betyder helt enkelt de "fruktansvärda" och lamiae "slukarna", det vills säga de som åt människokött.

I myten beskrivs Lamia som ett vederstyggligt monster - smutsig med en sälliknande stank, fjärtande, ful, fet och hårig och försedd med stora hängbröst samt faktiskt även testiklar. Det berättas också att Lamia kunde ta ut sina ögon, och hur hon lade dem i en flaska eller kopp då hon söp eller sökte vila. I en del berättelser beskrivs hon som en ursprungligen underskön drottning som hade en kärleksaffär med guden Zeus, och hur dennes hustru Hera lät döda hennes barn av hämndlystnad, drev ut henne i öknen eller ödemarken där hon förvandlades till ett bestialiskt vilddjur. En del hävdar att hon var mor till havsmonstret Skylla eller till det första oraklet i Delfi, ytterligare andra att hon förlorade samtliga sina barn. Driven av avundsjuka och vrede slukade hon andras barn och foster.

Lamia och Empuosa - Manslukerskor och köttätande demoner


"...den här fina bruden är en av de så kallade empousai, de som folk i allmänhet kallar Lamia eller Mormolyke. De tycker förvisso om sex, men allra mest älskar de mänskligt kött, och de använder sex som lockbete för dem de vill äta"
(Flavius Filostratos Vita Apollonii (Apollonio's liv), 4-25)

I en historia hämtad ur Apuleius Den gyllene åsnan, blir offret först dränerad på all energi och livslust, och töms senare på blod och får hjärtat utslitet ur kroppen av en lamia. I modern litteratur om vampyrism jämnställer man ofta lamiai med vampyrer, men detta är missvisande. Vampyren är ett väsen som hör hemma i de östeuropeiska kulturerna och kan ses som en variant av en gengångare, men med den egentligheten att den förblir i gränslandet mellan levande och döda genom att den hämtar livskraft ur sina offers blod. Visserligen finns en del likheter mellan vampyrer och lamiai, men medan den förstnämnda är kroppslig är den sistnämnda det inte.

För att veta mer om Lamia, vampyrer och de andra nämnda demonerna råder jag er att läsa "Sagor och svartkonst under antiken" av Camilla Asplund Ingemark och Dominic Ingemark. Det är även från den boken jag tagit denna fakta.

Mytologi

Det är detta jag nämnt i tidigare inlägg. Den nya kategorin är ingen mindre om mytologi. Här kommer jag ta upp en massa olika väsen, sägner och andra trevligheter. Mest intresserad är jag ju utav fornnordisk, grekisk och östeuropeisk mytologi, men det kan nog dyka upp andra spännande saker ibland också :)

The Orphan

Gah, jag är helt slut! Promenerade i ca 1½ timme och sen grejade jag en del här hemma. Den nya kategorin får ni vänta med tills imorgon känner jag. Orkar verkligen inte med det just nu. Jag tänkte slänga mig i soffan med mysgrisarna och kolla på The Orphan istället. Får hoppas att den är så bra som folk säger ^^Den som väntar på något gott...

Nu ska jag strax iväg och greja lite. Hämta böcker uppe på vinden, promenera lite, handla och när jag kommer hem ska jag laga mat och städa lite. Har även en ny kategori på g här på bloggen. Jag tänker inte avslöja ämnet ännu, men det ska bli riktigt skoj (tycker jag) och har ni tur kommer första inlägget upp redan ikväll :)

LovecodeLutande tornet i Pisa är rakare än dessa linjer :P


Be preparedBild stulen från -DES-


Catching up

Senast sedda filmer:
- Outpost
- Edmond
- Delicatessen

Senast lästa böcker:
- Dean Koontz - Psykopaten
- Margit Sandemo - Trolldom (ur serien Häxmästaren)
- Margit Sandemo - Ljuset i dina ögon (ur serien Häxmästaren)
- Margit Sandemo - När mörkret faller (ur serien Häxmästaren)
- Margit Sandemo - Ondskans ansikte (ur serien Häxmästaren)

Album som spelats mycket det senaste:
- Magni Animi Viri - Heroes Temporis
- John Lindberg Trio - Brand New Philosophy
- Trail of Tears - Bloodstained Endurance
- Siebenbürgen - Revelation IV

Senaste shoppingen:
- En supersöt turkos BH med cupcakes och körsbär på


Back in business

Bästaste Saga var här i dag och lämnade hennes gamla dator, så nu kan jag äntligen stilla mitt Internetbehov :D Som tack har jag idag hjälpt henne med hennes C-uppsats i arkeologi. Rätt skoj och skönt att få använda hjärnan lite, även om ämnet inte var det roligaste. Man borde egentligen plugga, men frågan är då VAD? Mitt problem är att jag har så jäkla många intressen, jag vill liksom både plugga till silversmed, operasångerska, djursjukvårdare, kock, bagare och författare. Fast det sista skulle jag ju klara utan utbildning :P Förstår ni min frustration? Jag har ju inte bara ETT kall, ETT intresse :/

Oh well, nu är jag i alla fall tillbaka. Erkänn att ni har saknat mig? ;D

Metalguide


Ensam katt söker

Veronika var nyss här och tittade på kattungarna. Hon vill ha både Tyr och Bifrost. Saga ska ha Vanadis, så nu är det bara lilla Idun som inte har något hem. Någon som är intresserad av en supergullig liten hårboll? :)


Gudars skymning

Gudars skymning! Satte på tv'n förut och då började "Jakten på Julia". Aldrig sett det innan, men Evas (en arkeolog som jobbar på Tjörn) dotter är med där, så jag beslöt mig för att kika lite. Hennes dotter, Frida, var duktig, men de andra... Jag är kräsen, men vad fan, de sjöng ju för tusan FALSKT! Speciellt den sista bruden. Snacka om att slakta en bra låt. En låt som JAG själv sjungit med min sångpedagog flera gånger och som jag fan i mig sjunger bättre än vad hon gjorde. Det som förvånar mig mest är dock att juryn överröser dem alla med beröm. Wtf, är de döva eller? Att jag haft alldeles för höga krav på mig själv gick nyss upp för mig. Jag ska fan ta tag i mig själv nu och sluta fuska med mina sångövningar!


Sveriges Historia

Sveriges Historia på tv4 är väldigt intressant idag. Det handlar nämligen om VIKINGATIDEN! Har ni inget bättre för er så borde ni titta på det :P


Torched CherryHur god låter inte den då? Måste testa någon gång ^^


Diablo Swing Orchestra - Bedlam Sticks


Dansbandsefterfest?

Dansbandsefterfest? Man skulle kunna tro det, men det är förbandet till Coffinshakers. Snacka om dålig uppvärmning. Oh well, då lär de ju bara låta ännu bättre när de spelar sen :P


Livet utan Internet

Livet utan Internet är rätt bra ändå. Jag har tagit en massa promenader, storhandlat, läst och haft lite hemma-spa. Äter nyttigt och regelbundet nu också. Det gör verkligen under för humöret och på sikt vikten också :P


Promenader och emo-Internet

Mitt Internet har blivit emo och är nu sjukskrivet för självmordsförsök. Jag hoppas att det kommer få tillbaka livslusten snart så vi kan ha det trevligt tillsammans igen. Tills vidare ska jag ägna mig åt långa promenader och storhandling.

Vill även skicka iväg en tanke till Saga och hennes totalkvaddade bil. RIP Hyndan!

Plötsligt händer det...?Man kan ju hoppas i alla fall!
Jag är med och tävlar om en Sony Ericsson w995 hos Emelojs. En tävling jag verkligen skulle vilja vinna. Min mobil (som är mammas gamla) fungerar endast när den själv vill, saknar kamera och andra extrasaker. Ja, ni fattar.


99 dead balloonsNypris ca 700:-
Jag fick dem för 150:-
Jag är ju så jävla bäst :D


...

Ibland är livet inget mer än en pina...

Mjöd är livet

Sitter och dricker MJÖD och har det trevligt med en massa vikingafolk. Dagen har varit kall och rätt folktom, men bra ändå. Jag sålde ett armband, inte illa! Snart är det gille och jäklar, här ska supas, haha ;-)


RSS 2.0