Vi ska sy och vi ska klippa...

Imorgon ska jag följa med Saga hem, för vi ska sy. Ingen utav oss har något snyggt att ha på sig i helgen, så vi ska fixa det imorgon. Saga ska nog göra en halterneck-klänning. Ungefär som den svartprickiga jag har, fast med halterneck och en lite längre modell (så som jag också vill ha :P). Jag ska göra (i alla fall klippa ut) en klockad kjol med hög midja, ungefär som denna:

Sen får vi väl se om vi hinner göra något mer, om vi ens hinner göra klart dessa två :P
En underkjol i tyll vore ju inte helt fel. Skulle behövas för att få det rätta fallet på mina kjolar och klänningar.


HIGH ROCK-A-BILLY

Ååååh, nästa år bara måste jag till Spanien!!! Vill ju till High Rock-a-billy. Vem är på? Vi börjar spara pengar nu (eller, så fort man går plus) och så drar vi nästa år :D


Ögongodis


The Peacocks - Gimme More

Jag tänker bara på Elin när jag hör The Peacocks, eller "Ärtkukarna" som hon så fint översatte, haha ;)
Tror att hon och jag lämnade rätt gigantiska snigelspår efter oss när vi såg dem live för något (några?) år sedan. Hasu Langhart är ju bara sååå snygg *dreglar lite*



Cartoon pin up

Om jag var tecknad så skulle jag nog se ut så här:

Erkänn att det är liiite likt? Måste bara tatuera mig lite mer först, sen jävlar ;D


King o' Klubs


"King o' Klubs är Götets enda riktiga rockabilly-klubb och vi huserar på Kontiki en gång i månaden. Det spelas rock´n´roll från när den var som bäst och inte helt sällan gästas vi av röjiga band.

Så när du vill lysa upp tillvaron så ska du komma till King o' Klubs o dansa till svetten lackar eller bara lyssna på go musik o dricka ett gäng kalla pilsner!"

Rock 'n' roll quiz night 5/12

"Quizet handlar inte helt oväntat om 50-talsmusik och priset består av 4000 spänn att spendera hos Göteborgs kanske bästa tatuerare på Classic Tattooing.

Tävlande sker i par, så se till att få tag på en riktig fantom på området, men samtidigt någon som är tillräckligt klen för att besegra när det blir dags att fördela prissumman! Quizen drar igång klockan nio, så se till att vara på plats i god tid. När vinnaren är korad fortsätter kvällen i gammal god ordning med fullt ös och klackarna i taket!
"

Be there or be square!

Horrorpops - Crawl Straight Home

Har lyssnat på Horrorpops halva dagen och längtat efter sommar. Har så många sommarminnen till dem och framför allt; festminnen. Speciellt denna låt, den passade så bra in när jag var som värst. Festade 6 dagar i veckan och hade minnesluckor from Hell :P


Ny design

Har ändrat lite med designen nu igen. Den är långt ifrån klar, men har ändrat en del saker som jag stört mig på i alla fall. Går allt som planerat så borde allt vara klart nu i veckan, men eftersom det inte brukar gå som planerat får vi hoppas på att det blir klart i år åtminstone ;)

Future Tattoos

Jag vill tatuera mig NU, på en gång, helst igår! Jag har planer till mina fötter redan och en kompis har ritat upp några skisser (som jag ännu inte har fått se :P). Det kommer bli oldschool-stil på dem, fast i dova färger.

Sedan funderar jag på att göra denna, fast lite omgjord, på skuldran:

Tänkte göra även den med rätt dova färger. Typ grundlägga som greyscale och sedan lägga lite färg på det.

Jag vill ha två halfsleeves på armarna också och den ena funderar jag på att göra ungefär som denna:

Men jag vill inte ha de nautiska stjärnorna och dödskallarna vill jag ha mer "onda", haha :P

Som sagt, ska inte göra dem exakt som de är på bilderna, jag vill ju ha dem mer personliga :)
Vill ha en på vaden också, men har inte hittat något bra motiv till det ännu. Vill ju inte bara ha rosor och dödskallar :P


Morfin <3

Jag hade verkligen inte överlevt natten utan detta. Cocillana is the shit!

 


Ciao Bella

Kunde inte somna förrän i morse på grund av att jag hostat som en tok hela natten. Vaknade runt 14-tiden och då kom mamma Tage förbi. Vi snackade skit och shoppade lite på stan, så EN julklapp är nu kirrad och klar ;)

Fick träffa undebaraste Bella också som var med i bilen. Hade saknat henne som bara den :D


Cravings

Jag är så sugen på California inside-out rolls så jag blir snart tokig! Har iofs knappt ätit något idag, så att jag är hungrig gör inte det hela bättre :P



Atheists


Time Only Knows

 

Time, alone we bide our time
Never will we know if our love is true
At night I sleep and dream of you
Only to awake in my empty room

You give me power
You give me reason
So, will you love me?
Time only knows, time only knows...


Migrän

Jag har så ont i huvudet så jag avlider snart! Det gör så ont så jag mår illa :(
Skulle gått ut och gått med hund tillsammans med Maulin idag, men när klockan ringde mådde jag så jäkla dåligt, så jag somnade om och vaknade runt 14 eller när det nu var. Har druckit en massa vatten och tagit värktablett, men det har inte hjälpt ett dugg. Buhu, stackars mig!
Undra om det är vädret eller om det är hjärnskakningen som spökar...


Egg & Milk

Att jag inte hört talas om detta ställe innan är ett mysterium, men som man säger; bättre sent än aldrig.
Någon som har lust att ta en fika eller så med mig där någon dag? Det är rätt så dyrt, men ibland måste man ju unna sig något extra. Right?


Gratis är godast

4d958ea34b37c23c49d45bde5b03351e.png

Kolla varifrån!

 

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och sedan sprungit på stan med syrran. Blev sedan bjuden på smaskig indisk mat på Mother India. Inte världens nyttigaste, men ibland måste man fuska :P Tack snälla söta systeryster! :D

 


Bobby Vee - Take Good Care of my Baby

Ah, denna har jag inte lyssnat på sedan jag var liten. Mys ^^


Star-bar

Bästa proteinbarsen som finns! Goda som fan och man återhämtar sig snabbt. Billiga är de också ^^


White Night Riots

Nej, nej, inget upplopp i San Francisco, bara ett passande namn för en alkoholfri kväll i galenskapernas tecken ;) Har varit hos Maulin hela helgen och i lördags kom Mattias och Malin den tredje förbi. Så vi var Malin, Malin, Malin och Mattias, also known as "Ma Ma Ma Ma". Ni får själva välja om ni vill sjunga "Ma Baker" eller "Pokerface" ;) Vi tittade på en massa tecknade filmer, lekte sanning och konsekvens, spelade kort och var allmänt cp. Vita helger är så jäkla underskattade, förstår mig inte på alla dessa människor som måste supa bara för att det är helg. Jag har inte druckit alkohol på minst en månad nu och det är fan hur skönt som helst. Mycket billigare också :P
Det togs en hel del bilder så jag lägger upp dem när jag får dem. Får tvinga Malin att skicka dem till mig :P

Roadtrip



I fredags drog jag, Maulin och Christian ut på en liten roadtrip. Det blev först en sväng till Trollhättan, där vi käkade på Max. Sedan Lidköping, Mariestad och några andra hålor jag inte minns. Det hela var en del utav vårat projekt "Bojkotta vintern 2009". Vi åkte bil, lyssnade på Rock'n'roll, skrattade och bara var. Hade det varit ljusare och varmare ute så hade det varit perfekt ;P Massa mys var det i alla fall, så det gör jag gärna om.

9

Såg filmen 9 igår. Den var supersöt och snyggt gjord. Se den ^^


Talang

Har "bevakat" en kille på bilddagboken ett tag nu och idag såg jag att han dessutom har en blogg. Han är grymt duktig på att teckna och jag skulle mer än gärna ha en tavla eller tatuera in något utav det han har gjort.
Bilderna är "lånade" från hans blogg.

 


 



Dropkick Murphys - I'm Shipping up to Boston

Idag har det spelats Dropkick Murphys för hela slanten :)



Dagboken

"Jag sökte dig och fann mitt hjärta"

Det här är en liten hemlighet, men jag älskar den här filmen! Den är så fin och vacker. Länge sedan jag såg den nu, så måste se den snart igen. Ska man se en löjlig kärleksfilm i sitt liv så ska man se denna!

"Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta är berättelsen om de unga älskande Noah Calhoun och Allie Hamilton (Ryan Goslig & Rachel McAdams). Tillsammans får de uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. Efter år på skiljda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för den berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som regelbundet kommer på besök och under dessa visiter läser högt för kvinnan ur en mystisk dagbok. Filmen är en berättelse om förlorade möjligheter, om att bli vuxen och om kärlekens magiska kraft."











It's a Sin

Jag har gjort något jag inte borde. Jag la bud på ett superfint linne på Tradera och jag vann! I och för sig, det blev totalt 35:- inklusive frakten, så det är knappast hela världen :P

Fint va? ^^

Hair tutorial

Jag måste lära mig att fixa med mitt hår. Hatar när det bara hänger, men har inget tålamod alls när det gäller just hår. Har kollat tutorials på youtube halva dagen och vissa av dem borde jag ta mig tusan klara av att fixa på egen hand.
Platt hår som bara hänger är inte acceptabelt!

 

Denna kan väl inte vara alltför svår att göra? Det ser ju i alla fall rätt enkelt ut :P

Sommartider

Ja, det är snart vinter och jag älskar vintern, men jag är heeelt inställd på sommar just nu. Varenda fiber i kroppen längtar efter sommar! Allt jag kan tänka på är fina sommarkläder och skor, dricka öl i en park, bilträffar och annat som hör sommaren till. Inte blev det bättre av att jag gick in på Power Big Meet och kollade på en massa bilder. Fan vad jag längtar!

Så, vad säger ni, ska vi bojkotta vintern i år?

Cherries

Woho! Har ni sett min nya fina bakgrundsbild? Är den inte tjusig;)
Försökte fixa en header också, men det ville sig inte alls. Aja, får ta det en annan gång.

Nu ska jag kurera mitt bankande huvud.

Filmer jag vill se

Ja, jag är lite inspirerad av Stockholm Filmfestival.
Slår vad om att många av er blir paffa av att inte se en enda skräckfilm här nedanför, men jag känner mig lite "tjejig" idag ;)

 

 

 

 

 

 


John Lindbergs Trio - Tigerfeet

Detta får la bli dagens låt då ;)



I want it all

Har plågat mig själv genom att sitta och titta på allt fint som är till salu på Tradera. Fan vad jag önskar att jag hade pengar! Åtminstone att jag inte hade en svindyr lägenhet, det skulle underlätta brutalt mycket.
Oh well, här är bilder på några av de sakerna jag dreglar över iaf...












Spotify


Jag gillar Spotify, men Spotify gillar inte mig! Varje gång jag loggar in så står det att jag är offline, vilket jag inte är. Skulle testa att ta bort programmet och installera på nytt, men min dator trilskades. Teknik gillar verkligen inte mig! Får se om jag orkar starta om datorn och greja lite senare. Just nu vill jag bara slöa på soffan ett tag.

Tisdagsmys

Nu blir det sen kvällsmat. Ska egentligen inte äta något efter 21, men var borta så länge idag, så hamnade efter i schemat :/
Turkisk lättyoghurt, hallon och honung. Smaskigt värre ^^

Har lekt massor med mina små kottar nu också, så förhoppningsvis är de inte lika jobbiga inatt.

Skallebank

Jag har ju glömt att berätta vad jag, den vandrande olyckan, har gjort nu.
Igår var jag på gymmet och svettades. Hade tagit med bikini så vi kunde simma också. Duschade av mig och var på väg till poolen när jag inser att jag glömt min handduk i skåpet. När jag gick förbi duscharna höll jag på att halka omkull, men klarade mig ända ut till omklädningrummet där jag drattade på ändan och landade med vänstra skinkan/låret på kanten av en bänk och slog huvudet och högra armbågen rakt i klinkergolvet. Jag tror inte att jag svimmade av, men när jag tänker efter så svartnade det för ögonen i någon sekund och sedan blev jag helt yr och såg suddigt. Tittade upp och såg typ 10 pers som tittade ner på mig när jag låg halvnaken på golvet. Wiie! Även om situationen var rätt "obekväm" så blev jag ändå glad efteråt över hur pass mycket alla i omklädningsrummet ändå brydde sig. Alla var verkligen supertrevliga och hjälpte mig så gott de kunde.

Så nu har jag ett gigantisk blåmärke på baksidan av låret, en öm armbåge och en enorm bula i huvudet. Känner mig trött, har svårt att fokusera och mår lite illa emellanåt, så jag fick nog en lätt hjärnskakning. Ska ta det lugnt imorgon tänkte jag, så jag inte anstränger mig för mycket. Jävligt typiskt dock, jag har inte tid med sånt här nu ju :P


Retro Deluxe

Följde med Maulin till Los Angered tidigare idag för att promenera runt sjön med söta Gizmo (en schäfer/pitbullmix). Sedan åkte vi till Redbergsplatsen och kollade in lite mysiga retro- och secondhand-butiker. Retro Deluxe var helt klart bäst! Hittade en helt uuunderbar klänning som jag bara måste ha!


Är den inte underbar?

Sedan vill jag ha dessa två par örhängen och necessären också ^^


KÖRSBÄR :D


De är så där precis lagom stora.


Aww, fiiin!

Sedan tycker jag att vi samlar ihop lite pengar och köper denna bok till Maulin, så hon kan fixa mitt hår ännu massa snyggare sen ;)



Kom igen! En tia var och det är klappat och klart! ;D

Jag ska gifta mig nästa vecka

I alla fall om man frågar Facebook. Nog för att testerna där brukar vara sjuka, men kom igen va?

Men som ni vet, Internet är allsmäktigt, man måste göra som det säger. Så... vem är på? ;)


Babydoll



Make Up Stores julkollektion Babydoll har nu kommit till butikerna. Looken är rosa, lila och glimrande, d.v.s. inte alls min stil. Dock finns det några saker som jag fallit för ändå. T.ex. de supernygga nageldekorationerna som ser ut som spets ^^
Även det matta topplacket har kommit till butikerna, det är ett lack som gör glansiga nagellack matta i finishen.

Amanda Jenssen - Happyland

Jag vet, nu tror ni nog att jag slagit i huvudet! Jag står fortfarande fast vid att Amanda Jenssen sjunger falskt och att jag inte gillar henne, men hennes låt Happyland är fan bra och videon är snygg. Long live Autotune!


Det tar sig, sa mordbrännaren

Igår höll jag mig vaken ända till 22, så vaknade inte förrän 6 idag. Woho!
Har slöat lite, men tänkte ta min promenad till Willy:s idag, handla lite mjölk och bananer och sånt. Blir en rätt lagom promenad. Skitbra att gå dit istället för Coop Konsum också, längre promenad och bra mycket billigare.
Igår hittade jag dock en lagom lång sträcka att gå. Den tog ca 1 timme och det var en massa backar och natur (och en kyrkogård), haha ;)

Ska beställa mina Lean idag också (Maulin ska beställa saker med mig, så vi slipper frakten :P). Ska bli gött att börja käka dem också, så man kommer igång ännu mer!
Rätt sjukt, men efter bara några få dagar med morgonpromenader och fasta och nyttiga måltider så känner jag redan hur mycket bättre jag mår. Jag känner mig glad, entusiastisk och positiv. Ni som känner mig, fattar ni vilken skillnad eller? ;)


Jul på Liseberg

Vem vill följa med till Jul på Liseberg?
Nu ska ni säga "Jag vill!" i kör och ställa er på led, ifall ni inte förstått det ;)

Jag går gärna dit flera gånger, det är så jäkla mysigt ^^







Lean

Har bestämt mig för att köra på Lean istället för 7-Phenyl Stack. De är mycket billigare och Sarah rekommenderade dem. Sen kommer jag nog "uppgradera" och köra på starkare grejer. Antagligen Venom Hyperdrive 3,0 eller Blaze Xtreme. Fick tipset att ta de som ej får tas av testade atleter, då de är starkare och ger bättre resultat.
Har dock inte beställt dem ännu, då frakten är svindyr och för att slippa den måste jag handla för 250:- till, så hoppas på att någon vill beställa tillsammans med mig. Annars får jag väl helt enkelt betala frakten eller handla något mer :P


Nätshopping

Kikade in på H&M's hemsida igår och såg att de hade sänkt priset på två av mina favoritklänningar till nästan hälften. Eftersom jag dessutom fått ett presentkort på 100:- därifrån så passade jag på att beställa dem medan de fortfarande fanns i rätt storlek.


Top Dog



Aww, tittade nyss på Top Dog och jag blev helt kär i Presley, en supersöt boxer. Jag vill också ha vovve, men jag vet att jag kommer få vänta några år innan jag skaffar en. En boxer vore inte helt fel, men det finns ju så jäkla många fina raser.

Jag funderar på att sätta upp lappar där jag erbjuder mig att promenera vovvar. Finns en hel del hundar här i Gamlestan och mina promenader skulle ju bli betydligt roligare om jag hade en söt, hårig sak med mig :)

Schema

Maulin och jag fixade ju ett schema som vi ska följa för att få rutin på sömn, mat och träning. Har skrivit upp det på ett papper, men då jag är så bra på att slarva bort saker tänkte jag lägga upp det här också :P

Vakna: 8.00-9.00
Promenad: Direkt på morgonen, minst 30 min.
Frukost: 10.00
Lunch: 13.00-14.00
Middag: 17.00-18.00
Kvällsmat: 20.00-21.00
Lägga sig: 00.00-01.00

Just nu lägger jag mig dock på tok för tidigt och vaknar likaså, men det ska det bli lite ändring på. Det som jag är mest chockad över är dock att jag, som är en riktigt nattuggla, verkligen trivs med att vakna och gå upp tidigt.

Någon som är superduktig på kost och träning m.m. får gärna komma med tips och förslag! Tar tacksamt emot all hjälp jag kan få :)

Lördagsgodis



Fruktsallad med äpple, banan, apelsin, ananas, kiwi, jordgubbar, hallon, blåbär och en liten klick lättyoghurt med vaniljsmak. Nom nom nom ^^


6 tips som gör träning till en rutin

Det svåra med att börja med träning är ofta inte att gå till gymmet eller springa den där 5 kilometersrundan som man tänkt. Det svåra kommer till att hålla kvar och göra träningen till en rutin i vardagen.

Nästan alla har en eller flera gånger gått in med en stenhård motivation till att börja träna och verkligen kämpat för att hålla motivationen uppe. Ändå har något kommit emellan som gjort att man gett upp träningen.

För att göra träningen till en del av din vardag finns det en del saker du kan tänka på.

1. Gör träningen till något kul

För att göra träningen till en rutin måste man tycka det är roligt på ett eller annat sätt. Det säger sig själv att det inte fungerar i längden att träna något som man inte tycker är kul. Hitta en träningsform som du trivs med. Fundera inte så mycket på hur många kalorier du förbränner på en träningsform du ändå inte tycker om. I längden kommer du vinna på något du tycker om att träna.

2. Skaffa en träningspartner

Studier har visat att man känner högre motivation genom gruppträning. Känner du inte för att träna i grupp kan du ta med din kompis till gymmet eller ut i joggingslingan. Genom ha en träningspartner kan träningen bli mer social och man kan samtidigt peppa varandra till att prestera bättre. Man är inte alltid pigg på att träna och då är det alltid bra att ha en partner som drar med en till träningen. När man väl kommit satt igång brukar segheten lätta.

3. Notera dina framsteg

Vad är inte mer motiverande än framstegen som kommer sakta men säkert. För att hålla koll på dina framsteg kan det vara bra att föra en dagbok över träningen. Hur snabbt springer du nu? Hur mycket klarar du lyfta nu? Gå sedan tillbaka i din bok och se över din utveckling. Det kommer säkerligen vara motiverande.

4. Planera din träning

Vissa dagar är man mer upptagen än andra. Välj ut ett par dagar då du vet att du har tid att träna så inget annat kommer emellan. Spontan träning brukar oftast leda till att man skjuter fram det tills det inte blir något alls.

5. Prioritera din träning

Prioritera din träning framför saker som du själv vet med dig är mindre viktiga, förstås inom rimliga ramar. Strunta i dåliga ursäkter och fullfölj det du har planerat.

6. Tänk långsiktigt

Att tänka badsäsong varje vår eller solsemester varje höst gör att man ofta blir besviken. Träning handlar inte bara om det yttre utan även om det inre. Att må bra och hålla sig frisk är viktigt, ta hand om dig själv.

Texten är tagen från Muscles.se


The Baseballs

Fick tips av Maulin om att lyssna på The Baseballs, så sitter och lyssnar på dem på Spotify nu. De har gjort en massa covers, på låtar så som "Hot'n Cold", "Bleeding Love" och "Umbrella", i rockabillystuk. Skitbra! :D







Pizzabullar

Deg
ca. 40 bullar

½ dl olja
5 dl mjölk
50g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
13 dl vetemjöl

Degen bakas som en vanlig bröddeg. Degvätskan värms till 37° innan jästen blandas i. Arbeta sedan hela dagen tills den släpper bunken. När degen jäst i 30 minuter ska den bakas ut. Jag brukar dela varje sats i två små degar och kavla ut dem till rektanglar (p.g.a. att jag gillar mycket fyllning och annars måste dela rullen, som man sedan får, i två för att bullarna inte ska bli gigantiska och för att de ska få plats i formarna).


Fyllning för tacopizzabullar

1 burk tacosås, valfri styrka (jag brukar ha medium)
500 g köttfärs
1 påse taco spice mix
1 dl vatten
1 lök
1-2 dl riven ost

Fräs löken i lite matfett. Bryn färsen och tillsätt sedan kryddmixen och 1 dl vatten. Rör om och koka utan lock i 5-10 min.

Bred ut ett jämt lager med tacosås på rektangeln/rektanglarna. Strö över köttfärsen och sedan osten.

Fyllning för Capricciosa

1 dl chilisås
1 dl ketchup
1 förpackning strimlad, rökt kalkon, 180 g (alt. skinka)
2-3 st champinjoner, fint hackade
1-2 dl riven ost
Oregano

Bre på chilisåsen och ketchupen och strö över kalkonen, champinjonerna och osten. Lite oregano är även gott att ha på.

När fyllningen är på rullas degen ihop och skärs i lagom bitar, som läggs på plåten (jag använder bullformar) för att jäsa ca 20 min till. Glöm inte sätta ugnen på 225°.

Bullarna kan penslas med olja eller ägg innan de sätts in i ugnen. De är klara på 8-10 minuter.

Vidriga människor

Jag saknar ord! Jag grät massor när jag såg detta. Förstår verkligen inte hur människor kan vara så jävla hjärtlösa och giriga. Man skäms ju för att tillhöra det mänskliga släktet. Slakta människor istället, det är vi som är parasiterna!


Uppe med tuppen

Vaknade vid halv 4 i natt och det är fan i mig alldeles för tidigt. Somnade i soffan innan 19 igår, hur sjukt är inte det? Funderar på om jag kanske ska sova lite idag, så jag orkar vara uppe längre ikväll och vakna lite senare :P

Tog en powerwalk på 1½ timme i regnet och kom hem innan 10 och åt frukost. Det blev mjölk och flingor, knäckebröd med kalkon och avokado på och en banan. Riktigt mumsigt!
Ska se om jag orkar baka tacopizzabullar idag istället, det gjorde jag ju inte igår. Ska nog koka soppa också. Har lite morötter som snart blir gamla och soppa är bra som lunch ^^ Är sugen på att baka bröd också, men det tror jag inte att det blir något av. Åtminstone inte idag.

Btw, någon frågade mig om hur mycket jag ska/vill gå ner i vikt. Jag har ingen vikt jag vill ner till, jag vill bara trivas med mig själv, ha bra kondition och ja, gärna komma i kläderna som finns i min garderob :P Siktar knappast på anorektiker-looken. Kvinnor ska ha former! Förstår inte alla dessa tjejer som vill ha en kropp som en 8-årig pojke. Världen är allt bra lustig. Lagom är bäst och mitt mål är helt enkelt att må bra :)


Nine Inch Nails

Jag vill ha långa naglar!!! Just nu är jag inne i en bita-på-naglarna-period, så mina är hemska. Tycker att det är så fult och okvinnligt med korta, nedbitna naglar. Funderar på om jag ska ha lösnaglar ett tag, så att jag låter mina riktiga vara ifred. Tänker dock inte ha några superlånga, man måste ju ändå klara av vardagssysslor och så.
Googlade och hittade en hel del fina naglar nyss ^^


Fina, rätt enkla och lagom längd.


Aww, superfina!


Zebranaglar. Mycket snyggare när man bara gjort mönstret på tippen ^^


Leopardnaglar.


Gillar dessa om man byter färg på blommorna :P

Thaikycklingpaj

Pajdeg

1½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 krm salt
2 msk kallt vatten

Gör så här:
Blanda mjölet, saltet och smöret i tärningar med fingertopparna i en bunke eller använd matberedare. Tillsätt vattnet och knåda snabbt ihop till en deg. Lägg in den i kylen att vila i minst ½ timme. Degen kan med fördel göras en dag i förväg.

Fyllning

1 stor eller 2 små kycklingfiléer
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
1 broccolibukett (fryst fungerar minst lika bra)
1 lätt creme fraiche
1-2 msk riven ost

Thai Yellow Curry
Salt
Cayennepeppar
Chilipeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i tärningar. Hacka lök och fräs den i lite smör i stekpannan. Tillsätt kycklingen. Kärna ur och tärna paprikan. Skär broccolin i mindre bitar. Lägg i paprikan och broccolin i stekpannan. Tillsätt sedan creme fraichen och krydda efter egen smak. Mycket Thai Yellow Curry är dock ett måste! Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.


What a Nice Day for a Resurrection

Vaknade vid 4 (!!!) imorse. Slöade framför tv'n tills klockan var 8, som egentligen är den tiden jag ska gå upp. Gjorde 10x3 armhävningar och situps och gick sedan en promenad till affären. Fram och tillbaka blev det en promenad på ungefär 45 min. Åt sedan frukost bestående av flingor och mjölk, 2 kokta ägg och en banan och en clementin. Bakade/lagade sedan thai-kycklingpaj och den blev supergod. Blir imponerad av mig själv och mina skills i köket ;)

Strax har jag tänkt att jag ska baka pizzabullar. Bra att ha i frysen när man ibland måste äta lite men inte hinner laga till något. Tänkte även lägga upp recepten på min paj och pizzabullarna senare idag ^^

Även om jag är rätt trött och seg så är jag full av positiv energi. Det är en bra dag idag! :D

Robot Chicken

Robot Chicken är så jävla bäst!!! :D


Vad fan hände egentligen?

Igår vaknade jag av mig själv hemma hos Maulin. Min första tanke var "Undra vad klockan är. Jag kan inte somna om nu!" Den var 8.16. Perfekt, med tanke på att klockan skulle ringa vid 8.30. Kände mig pigg och full av energi.
Sedan gick vi ut och gick i 30-45 min. Medan vi sen åt frukost så kollade vi på Robot Chicken och fortsatte att titta efter att vi ätit klart. Var pigg och på bra humör då också. Sedan sa det bara PANG! Maulin tvärdäckade i soffan och jag försökte väcka henne, men det gick knappt. Helt plötsligt somnar jag också. Vaknar efter ett tag och hela kroppen känns tung som bly. Paralyserad, kan knappt röra mig. Försöker prata med Maulin och hon känner exakt samma sak; kan inte röra sig, knappt ens prata. Somnar sedan igen, vaknar, somnar, vaknar och så fortsätter det fram till ungefär 22-tiden på kvällen. Med andra ord sov vi bort hela jäkla dagen. Frågan är nu, VAD FAN VAR DET SOM HÄNDE? Från att ha varit full av energi till dödstrött och paralyserad, är det ens möjligt?

Maulins och min teori är att vi har varit och vandrat i andevärlden. Hon har nämligen drömt en massa som andar medan jag, som alltid minns minst 2-3 drömmar varje natt, inte minns något alls. Jag är helt blank!

Detta är bland det sjukaste jag varit med om! Nog för att jag vaknat paralyserad ur mardrömmar och sånt innan, men att vi båda känner exakt samma sak? Vad är oddsen för det?

Vi som hade planerat så fint och börjat dagen så bra och så sov vi bort alltihopa. Det känns riktigt surt, men vad ska man göra? Finns ju inte så mycket att göra åt saken. Det kommer ju som tur är fler dagar, så vi ska nog allt få ordning på oss ändå.

From depp to pepp

Jag är så jäkla motiverad just nu!!! Kom precis ut från duschen och packar nu och gör mig i ordning för att åka till Maulin. Vi ska laga mat, kolla film och planera "vårat nya liv", dvs kost och träning. Vi sitter båda i samma sits just nu och vi vill göra något åt det!

Dagens mission för mig är huvudsakligen att vända rätt på dygnet igen. Som ni kanske sett så har jag endast skrivit på nätterna de senaste dagarna. Det beror på att jag i princip somnat mellan 10 och 13 på dagen och sedan vaknat sent på kvällen. Så nu tvingar jag mig själv att vara vaken tills ikväll. Bra va?

Jag ska sova över för imorgonbitti ska vi upp med tuppen och promenera, sedan hem och käka frulle och senare dra iväg till gymmet och svettas och simma :)
Sedan, om jag orkar, ska jag handla och sedan försöka städa lite här hemma.


Visst ser detta bra mycket trevligare ut än t.ex. choklad och kakor? ^^

Gratisbio.se

Woho! Nu har jag "beställt" presentkort på H&M för mina poäng på gratisbio.se. 100:- som jag kommer bränna rätt snabbt känns det som :P

För er som inte är medlemmar där kan jag verkligen rekommendera denna sida! Man tjänar in poäng hur lätt som helst och sedan växlar man dessa poäng mot biobiljetter, presentkort och dylikt.

När man, som jag gör nu, bloggar om gratisbio är man dessutom med och tävlar om presentkort för 500:- hos Nelly.

Bli medlem redan idag vettja! Lite extra klirr i kassan är aldrig fel ^^






20 Musikfavoriter

Agathodaimon
Black/Death/Gothic Metal från Tyskland.

Absolut bäst är deras album Chapter III, men även Serpent's Embrace och nya Phoenix har en hel del bra låtar.



Hemsida


Amon Amarth   
Viking/Death Metal från Sverige.

I princip allt dessa grabbar gör är bra, men bäst tycker jag nog ändå om Fate of Norns, With Oden on Our Side och Twilight of the Thunder God. Fast då Once Sent from the Golden Hall var det första albumet jag hörde med dem har det alltid en särskild plats. Ingen kan veva som dessa grabbar!



Hemsida


The Coffinshakers
Horror/Vampire/Rockabilly/Country från Sverige.

Johnny Cash goes horror? De låter som ingen annan och de gör det för jävla bra! Har ni möjligheten att se dem live någon gång så gör det. Ni kommer inte bli besvikna.



Hemsida


Dark Lunacy
Melodic Death Metal från Italien.

Det var kärlek vid första lyssningen! Forget Me Not är deras absolut bästa album och Devoid ligger på en andraplats. Jag är däremot rätt besviken på The Diarist, men då jag aldrig riktigt gett det en chans kanske jag borde lyssna på det igen och hålla tyst tills jag vet helt säkert.



Hemsida


Diablo Swing Orchestra
Avant-garde Metal från Sverige.

Eller, "kravall-opera" som de själva kallar det. Saknar faktiskt ord för att beskriva denna grupp, ni bör helt enkelt lyssna på dem för att förstå hur otroligt bra och originella de är! Båda deras album ligger lätt i topp bland mina favoriter.

 

Hemsida


Haggard
Symphonic/Death/Medieval Metal från Tyskland.

18-mannaband, need I say more? Tenoren Fiffi Fuhrmann sjunger helt underbart och även Gaby Koss, sopran, som dessvärre bara är med på ett album, Eppur Si Muove. Gillar inte riktigt de nya sångerskorna, så de var ett nedköp.



Hemsida


Hollenthon
Symphonic Black Metal från Österrike.

With Vilest of Worms to Dwell är sjukt bra! De andra albumen är knappast dåliga de heller ;)
Fantastiska körarrangemang och underbara melodier. Lyssna nu!



Hemsida


Illnath
Melodic Black Metal från Danmark.

Världens bästa och trevligaste sångare - Narrenschiff!!! Har sett dem live i Danmark två gånger och båda spelningarna var mer än väl värda resorna dit. Minns den första spelningen på Musikhuset Elværket i Helsingør. Två eller tre skitkassa death metalband skulle spela innan dem och de kom igång sent, så Illnath började inte spela förrän runt 1 på natten och då måste jag tillägga att vi åkt hemifrån tiiidigt på morgonen. Jag somnade t.o.m. under det ena förbandet, hur många kan skryta om det? ;)
Hur som helst, sång i världsklass (high-pitch, low-pitch OCH clean, hur många sångare kan det?), texter i världsklass och melodier i världsklass. Helt enkelt ett jävligt bra band!



Hemsida


John Dowland
Klassisk kompositör, sångare och lutspelare från England.

Jag fick i uppdrag av min sångpedagog att lära mig "Come Again, Sweet Love doth now Invite". Hade innan haft problem med att lära mig låtarna hon tilldelat mig, då de var så tråååkiga. Denna lärde jag mig dock direkt och jag sjöng den fan i mig riktigt bra. Började sedan lyssna mer och mer på hans musik och jag fastnade totallt. Denna man har skrivit enormt många bra låtar och texterna är helt otroliga. Att han inte är mer känd än vad han är känns ofattbart! Dock finns det en hel del band som hämtar inspiration från honom än idag, så som Aesma Daeva och Die Verbannten Kinder Evas.



Hemsida


Mad Sin
Psychobilly från Tyskland.

Psychobilly när den är som bäst och som röjigast! Köfte DeVille gör hela bandet och jag vill så gärna se dem live någon gång. Dessvärre har de inte släppt något album sedan 2006, bortsett från samlingsalbumet 20 Years in Sin Sin som kom förra året.



Hemsida


Mercenary
Melodic Death Metal från Danmark.

Ännu ett bevis på att Danskarna faktist kan spela metal de också. Även om de har inslag av power så låter det ändå bra. Jag gillar verkligen att de ofta lägger stämmor med growl när han sjunger clean. 11 Dreams och The Hours that Remain är de album jag lyssnat mest på och som är de allra bästa. Architect of Lies som släpptes förra året har jag ännu inte lyssnat på.



Hemsida


Wolfgang Amadeus Mozart
Klassisk kompositör från Österrike.

The man. The myth. The legend. Behöver jag säga mer?
Hörde Nattens Drottning-arian, från Trollflöjten, som liten och förälskade mig i operans värld. Sjöng väldigt ofta när jag var yngre, men bara när jag var ensam och ingen hörde. Så är det väl än idag :P



Hemsida


Nekromantix
Psychobilly från Danmark.

Även om deras senaste album, Life Is a Grave and I Dig It!, var en besvikelse så gillar jag dem ändå. De har många "hits" i bagaget som man nästan aldrig tröttnar på.



Hemsida


Opeth
Progressive Death Metal från Sverige.

Åh, vad jag älskar Opeth! Mikael Åkerfeldt sjunger som en ängel (och han låter nästan ännu bättre live!) och känslan man får när man lyssnar på dem är obeskrivlig. Blackwater Park är mitt favoritalbum med dem, då det hängt med längst. Låten Harvest finns med på min topp 3 av världens bästa låtar!



Hemsida


Sirenia
Gothic Metal från Norge.

Morten Veland skapade Sirenia när han bröt med Tristania. Deras två första album är kanon. Sedan sålde de ut sig helt och tog in värdelösa sångerskor. Deras senaste två album innehåller väl totalt 4-5 lyssningsbara låtar. Trots att de underbara körerna fortfarande finns med så är magin helt borta. Sämre texter, värdelös sång och ibland låter det mer som pop än metal.



Hemsida


The Sisters of Mercy
Rock/Postpunk/Goth från England.

Min syster Tina lyssnade på dem när hon var yngre och när jag sedan var i 14-års åldern lånade jag hennes album. Fick då en massa konstiga flashbacks, så jag måste ha känt igen musiken från då min syster lyssnade på dem. Musiken är i alla fall underbar och detta är ett av ytterst få band som både jag och syrran kan lyssna på :P



Hemsida


Theatre of Tragedy
Gothic Metal från Norge.

Theatre of Tragedy var det första Gothicmetal-bandet jag lyssnade på och som fick mig i sitt grepp och förändrade min musiksmak (och mitt liv?) för evigt. Velvet Darkness they Fear är ett utav världens bästa album genom tiderna. Beauty and the beast-tema, magiska melodier och underbara texter. Även om Liv Kristine knappast är min favoritsångerska så passar hennes röst verkligen in här.
Senare ändrade de i och för sig stil helt. En försämring, ja, men helt ok musikmässigt. Deras senaste album Forever is the World har jag dock inte orkat lyssna på ännu. Storm var ok, men ingen höjdare.



Hemsida


Tiger Army
Psychobilly från USA.

Ibörjan avskydde jag psychobilly! Den ni, det hade ni väl aldrig trott? När jag samåkte med Elin och Anders a.k.a. Träskodansken till jobbet så lyssnade de alltid på psychobilly och jag klagade jämt tills de spelade Tiger Army. Sedan började jag istället att tjata på dem att spela, istället för att stänga av. Jag fastnade direkt och även fast de blivit lite kommersiella på sistone så gillar jag dem fortfarande.



Hemsida


Trail of Tears
Gothic/Symphonic/Black Metal

Från början tyckte jag bäst om deras äldre album och tyckte att de nya var sådär. Nu tycker jag istället tvärt om. Jag gillar fortfarande de gamla albumen, men jag tror nog att Existentia är favoriten! Jag tyckte från början inte heller om Emanuelle Zoldans röst (som sjunger på det albumet), men nu tycker jag nog att hon är den bästa sångerskan de någonsin haft. Till och med bättre än Cathrine Paulsen.



Hemsida


Tristania

Om jag var tvungen att säga mitt absoluta favoritband någonsin så skulle det nog ändå bli Tristania. Detta är magi!!! Det finns nog ingen musik som berör mig så pass som den på deras två första album. De gråtande fiolerna, det sorgsna pianot, körerna, Vikebes sagolika stämma, Østen Bergøys änglaröst och Morten Velands growl tillsammans med genomtänkta och vackra texter. Många verkar inte förstå det geniala i texterna, men de lär med allra största sannolikhet inte vara så insatta i grekisk mytologi heller.
När sedan Morten Veland hoppade av försvann magin, men musiken var ändå bra! Nu när Vibeke har lämnat så har jag dock inga förväntningar alls. Deras nya sångerska/skrikerska misshandlar de gamla låtarna brutalt och jag kan slå vad om att hon gör det med de nya som spelas in just nu också!



Hemsida

Vintage Stories

Värst vad alla klädkedjor helt plötsligt fått in snygga kläder! Jag börjar ana att någon gör detta för att motivera mig ännu mer till att släpa min feta röv till gymmet ;)

Senast ut nu är KappAhl med deras Vintage Stories.

299:-

349:-

129:-

99:-

99:-

79,50:-

699:-

279:-

249:-

79,50:-

7-phenylstack

Funderar på att köpa 7-phenylstack. Det har uppiggande och aptithämmande egenskaper och jag har hört bra saker om det. Givetvis förväntar jag mig inga mirakel, men det kan vara en bra grej vid sidan av. Kan behöva lite energi!

Gymgrossisten har specielerbjudande på dem hela november också, så kanske ska passa på.


Luca Turilli - Sospiro Divino

Hon sjunger ju så gudomligt vackert!!!


Sund.nu

Den senaste veckan, när jag varit "instängd" har jag verkligen haft tid till att tänka. Jag måste verkligen ta nya tag och framförallt börja träna igen. Vad fan, jag är arbetslös så jag borde vara där minst 5 dagar i veckan! När jag jobbade dag på Volvo tränade jag 4-6 dagar i veckan och minst två utav dem var dubbelpass. Inte konstigt att man blir smällfet när man då slutar träna och ligger och sover i flera veckor. Ett tips till alla som läser detta: Börja aldrig, aldrig, aldrig någonsin att knapra antidepp-piller! Jag slutade med dem, som tur är, efter ca 2 månader, men då var det redan "för sent". Jag åt nästan ingenting, sov endast, och trots det gick jag upp 10-15 kilo på en tiondels sekund. Sedan blev jag ännu deppigare och tröståt då upp mig säkert 5 kg till.
Sedan körde jag Cambridgekuren i ca en månad och gick då ner ca 5 kilo, men sedan tog det stopp. Ville börja träna igen, men vågade inte visa mig på gymmet (där jag lärt känna en massa goa människor!!!), på grund av att jag inte ville att de skulle se hur jag förfallit. I efterhand kan jag dock säga att jag faktiskt tror att de istället skulle pushat och stötat mig, inte hånat. Lätt att vara efterklok...

Mitt självförtroende har nått botten och jag har kommit på mig själv med att nästan vara rädd för att vistas ute bland folk. Nästan inga kläder passar och allt känns bara pest och pina! Vill köpa nya kläder, men jag vet ju att om jag köper kläder som passar så sitter de inget snyggt, men jag kan ju heller inte köpa en massa kläder som är för små! Jag skäms över mig själv och hur jag ser ut! Har kollat på bilder från den tiden jag trivdes någorlunda med min vikt. Gah, varför var man inte nöjd då för?

Jag har nu lovat mig själv att när jag är frisk så måste jag ta mig i kragen. Jag tänker inte träna som en tok i början, det är bättre att trappa upp och börja lugnt, men fan, jag saknar verkligen träningen och min kondition och min midja :( Så planen är att börja lugnt och sedan träna som en tok! Även äta nyttigt, så har ni några bra och hälsosamma recept tar jag mer än gärna emot dem.
Hittade nyss sidan Sund.nu och den verkar rätt bra (av det jag hittills sett). Tips på frukost, vilket jag verkligen behöver, recept och lite annat. Äter knappt något som det är just nu (tro det eller ej), så måste börja med att äta små portioner ofta.


Ja, visst, jag har korsett på mig, men den är knappt åtdragen. Mina höfter såg hemska ut när jag drog åt den nämligen...


Fan, det där ska jag tillbaka till!

Så, who's with me?

"Nu ska vi bli fit for fight! Känner ni er fitta allihopa?"

Varde ljud

Tjoho, nu har jag äntligen fixat ljud på min dator igen! :D
Ni anar nog inte hur jäkla mycket jag har saknat det. Nästan handikapp att inte ha ljud ju. Nu kan jag äntligen tortera mina grannar igen!

Har firat med att lyssna på Spotify, kollat Youtube och gjort roliga Tribalwars-inspirerade bollywoodfilmer.


Magni Animi Viri - ...Temporis



Uuunderbart vackert! Vilken röst ^^

Movietime

Har kollat och ska kolla på lite film nu. Tidigare idag såg jag Sex Drive och Wilderness. Sex Drive var rätt så rolig och Wilderness var bättre än jag trodde.

Snart blir det The Covenant och sedan Wrong Turn II - Dead End (om jag orkar dvs).


Pepparkakslördag

Jag tänkte mysa till det lite ikväll. Något måste man ju göra när man måste sitta instängd :/
Har tänt levande ljus i hela lägenheten och sedan ska jag "festa till det" med lite spännande "julnyheter".



Ballerina Pepparkaka

Som två pepparkakor med choklad emellan. Själva kexet smakar verkligen pepparkaka och chokladfyllningen gör så att kexet blir mer krämigt än torrt, utan att chokladsmaken tar överhand. Riiiktigt gott! Dessa vill jag ha vid Jul.
Betyg: 5 "Gingy"-gubbar utav 5 möjliga                         



Marabou Vinter

Från Marabou har det kommit en nyhet kallad Marabou Vinter - med smak av julkryddor. Ingefära, kanel, kardemumma och kryddnejlika tillsammans med mjölkchoklad är faktiskt en ganska lyckad kombination. Det är ingen wow-upplevelse, men den kan kanske slinka ner i varukorgen när det närmar sig Jul ändå.
Betyg: 3½ "Gingy"-gubbar utav 5 möjliga                      


Diplom-is Pepparkaksdröm

Gräddglass smaksatt med kanel, kardemumma, nejlika och ingefära. Innehåller även riktiga pepparkaksbitar.
Smaskigt värre! Dock känns det som att det var något som saknades, jag kan inte säga vad, men det hindrar mig från att ge den toppbetyg.
Betyg: 4 "Gingy"-gubbar utav 5 möjliga                         


Nom nom nom! Men så snart jag är frisk blir det fan att börja träna som en dåre igen! Saknar verkligen min Body Combat och tja, min smala midja :(

Epica - Design your Universe


Hade inte tänkt ladda ner Epicas nya album då det förra var så jävla kasst, men i brist något att lyssna på gjorde jag det ändå. Betydligt bättre än det förra albumet är det! Kören låter riktigt bra (har tidigare inte gillat den) och till och med Simone sjunger lite bättre än tidigare. Ändå vet jag inte om det är särskilt bra. Det känns som att de försöker alldeles för mycket så att det istället bara bli soppa utav det hela.
Har dock bara lyssnat litegrann på det än så länge, så jag ger den nog åtminstone en lyssning till innan jag dömer ut det helt.

Btw, ni som undrade om Leaves' Eyes album Njord. Fy fan vad dåligt! Ren jävla smörja!!! Funderar ni på att köpa det så gör det inte!
Däremot är Agathodaimons Phoenix rätt bra. Finns några riktigt bra låtar med där.

Biodate sökes

Jag har sådan jäkla lust att se Paranormal Activity när den kommer på bio. Har hört att den ska vara riktigt bra! Nu har jag dock inga höga tankar om den, då jag oftast brukar bli besviken, men jag är fan biosugen nu :P

Helst ska det vara någon som man kan sova hos sen, ifall den är otäck :P Jag kommer nog inte kunna sova ensam hemma om den är så bra som de säger i alla fall. Speciellt inte när det handlar om "det övernaturliga".


Nocturnia <3 H&M = sant

H&M har idag uppdaterat sin webbshop och damn, för första gången på länge har de en hel del riiiktigt fina grejer. Hade jag inte varit arbetslös så hade jag skickat in en fet beställning :P

Grönt och svart är i alla fall mina favoritfärger i höst/vinter ^^


Klänning 299:-


Klänning 299:-


Klänning 249:-


Klänning 349:-


Klänning 349:-


Klänning 99:-


Skor 299:-


Hårklämma/Brosch 49,50:-


Hårdekoration 99:-


Diadem 79,50:-


Diadem 39,50:-


Örhängen 19,50:-


4-pack armband 59,50:-


Diadem 49,50:-

"Grymt", sa grisen


Är rätt säker nu på att det är Svininfluensan jag har. Läste nyss om symptomen och allt stämmer ju.

•Feber och frossa
•Hosta och halsont
•Snuva, rinnande näsa och nysningar
•Värk i kroppen och huvudvärk
•Diarré och kräkningar
•Trötthet

Börjar dock blir jäkligt trött på att vara hemma nu. Det är supertrist! Speciellt då jag och Maulin egentligen skulle åkt till Jönköping över helgen :( Aja, får hoppas skiten går över snart.

In pyrexias embrace

Om ni undrar varför jag inte är kontaktbar någonstans så beror det på att jag mår åt helvete dåligt. Feber och annat skit, så sover minst 20 H om dygnet. Kanske är det Svininfluensan? :O


It's alive!

Igår hade vi Halloween-party hemma hos mig! Det var skoj och de flesta hade riktigt bra och genomtänkta kostymer. Bäst var dock Stefans SS-uniform, Jesus och Tomten. Fattar ni vilken lyckad mix ;)

Lägger upp bilder så snart jag får dem från folk (A)

SM-guld 2009


RSS 2.0