Her mother must be proud


Visa fittan så får du popcorn? Euhm...

Helgen i bilderDet var en riktigt lyckad helg! ^^

Lucky 13 Old Anchor

Jag betalade nyss mina räkningar och fick alldeles för mycket pengar över, så jag kände mig tvungen att Internetshoppa lite. Dock blev det inte det jag först tänkt mig (baktillbehör) utan en jacka och en present till mig själv och Maulin. Vad presenten är skriver jag inte förrän jag gett bort den ;)

Jackan har jag suktat över i år nu och hösten närmar sig ju med stormsteg...Nick 13 - Nighttime Sky


Öööh, lever du?

Ja, jag lever, jag har inte gått och dött! Inte vad jag vet i alla fall :P

Är inne i en "sovperiod". Sliter på jobbet och har lite sjukdom i kroppen, så sover bort större delen utav min fritid. Idag vaknade jag dock innan 12 (euhm?) och ska strax åka ner på stan och hämta ut biobiljetter till Source Code. Vann ju biljetter till den medan jag var i Prag :D

Så på lördag... Då blir det datenight! o.O

Den Stora Filmdagen 2011

Så... anledningen till varför jag inte kan gå på Headbangers Ball. Det är nämligen så att jag lovat bort mig till Alingsås då.
I april var jag på Den Magiska Biodagen och nu är det samma anordnare som står för detta event. Det är en hel del folk från skräckfilmsforumet som ska dit också, så det ska bli skoj att träffa dem, titta på film och tjöta :)Neckbreakers Ball IV

 

Headbangers Ball skiter sig, då jag insåg att jag redan bokat bort mig den helgen. Dock hittade vi istället Neckbreakers Ball som har betydligt bättre band dessutom!

Vi ska kolla lite på det i helgen och kanske blir det en miniresa till Bratislava (Slovakien) i slutet av oktober! \m/

 

(Ifall ni inte räknat ut det redan så är det Mercenary som lockar ^^)


Headbangers Ball 2011

 

Köpenhamn den 24:e september. I will be there!


Spöket i tvättstugan

- Han blev mördad av en belgisk lönnmördare i ett torkskåp för 400 år sedan.
- Men det fanns väl inga torkskåp för 400 år sedan?
- Nae, men jag känner vad jag känner.
Borta Prag men hemma fäsk
Sista dagen innan det är dags att åka hem till Götet. Saknar mina tjockissar något fruktansvärt!!!

Camp Slaughter 666

Tjoho, festival för hela slanten! Vad tycker ni om namnet på vårat camp - Camp Slaughter 666? Hahaha xDAvatar

 

En självklarhet i samlingen! Den var dessutom på REA, så det fanns ingen tvekan :)


Draconian - A Rose for the Apocalypse

Första gången jag hörde Draconian (för ca 5 år sedan) gillade jag dem inte alls. Det var alldeles för långsamt tyckte jag då, men för något år sedan var jag "redo" (haha) och insåg hur fantastiska de faktiskt är.

Det nya albumet  är riktigt jäkla bra och att Draconian är ett utav banden jag allra mest ser fram emot att se live behöver jag kanske inte ens berätta?Horror Jewellery

Hittade några fina smycket som jag kände att jag bara var tvungen att ha. De var dessutom superbilliga och frakten blev samma för 2 som för 5, så jag passade på att ta hela 5 stycken, haha.

Förut fanns det ett med Edgar Allan Poe, men det var slut. Lite därför jag köpte dem nu också, så att inte de också skulle ta slut.
Behöver jag säga att det med Vincent Price är min favorit? ♥


Herman Munster (Det hade dock varit ännu bättre med Frankensteins monster)

 

Vincent Price


Suspiria

 

Nosferatu

 

Dracula - Bela Lugosi


Mother's Day (2010)

Beth och Frank försöker hittat tillbaka till vardagen efter att ha förlorat sitt barn i en olycka. De håller ett party för sina vänner i sitt nya hus där de byggt ett biljardrum i källaren.

Samtidigt rånar några syskon en bank och rymmer hem till vad de tror är sitt familjehem, men i källaren hittar de de nya ägarna och deras vänner. Ett skräckinjagande gisslandrama tar sin början som inte slutar förrän sista blodsdroppen kramats ur nästan samtliga inblandade. 

De flesta utav oss känner igen Rebecca De Mornay från The Hand That Rocks the Cradle där hon är riktigt elak. I Mother's Day spelar hon knappast snäll och oskyldig. Nej, ond och sinnessjuk så det bara skriker om det och hon gör det så jäkla bra!

 

Filmen börjar rätt pang på, men segnar sedan till och är för ett tag lite ointressant ( i alla fall klockan 3 på natten, haha). Sedan snabbas tempot upp och saker börjar spåra ur rejält.

 

Jag gillar verkligen hur de vid flera tillfällen vänder "vänner" mot varandra och får dem att själva utföra onda gärningar. Dock lite svårt att förklara utan att avslöja alltför mycket.

Rätt mycket blod och även lite tortyr blir det mot slutet och det lyfter verkligen filmen. Slutet är, om även lite förutsägbart, riktigt bra och knyter ihop filmen som sig bör.

 

Stör mig dock på att relationen som växer fram mellan dottern och läkaren inte riktigt får någon betydelse. Eller missade jag den kanske?

 

Betyg: 7/10


The Walking Dead Season 2

 

 

Något att se fram emot när jag kommit hem. Det ser ut att bli grymt spännande! :D


The Blind Dead Collection

När jag såg att denna görsnygga box åter fanns i lager slog mitt hjärta dubbla slag. It's a must have! ^^

 

 

 

Denna och de andra boxarna är förövrigt "Grattis till jobbet-presenter" till mig själv :)


Morbid Angel - Illud Divinum Insanus

Jag är nog nästan ensam om detta, men jag gillar faktiskt Morbid Angels senaste platta!

Även om jag först trodde att det var ett skämt, så ska de ha enormt mycket cred för att de faktiskt vågat sig på att göra något nytt. Hur kul är det egentligen att höra samma saker om och om igen?

 

Sen att jag gillar electronic och industrial bör väl kanske tilläggas, och att de har med en remix som Combichrist har gjort (på singeln "Nevermore") - AWESOME! :D

 

Ser verkligen fram emot att se dem live och även om jag gillar det nya (come on and hate me!) så hoppas jag att de spelar en hel del gamla godingar!

 

 

 

 

 

 


I Spit on Your Grave (2010)

Författarinnan Jennifer Hills känner för att komma ifrån storstadsbruset en stund och hyr därför ett litet hus ute i skogen där hon planerar att skriva en ny bok. På plats i det lilla samhället drar hon de manliga invånarnas ögon till sig. Några av männen bryter sig en kväll in hos henne med intentionen att skrämma Jennifer, men istället urartar det hela till misshandel och våldtäkt. Jennifer överlever den hemska natten och när hon återhämtar sig är hon fokuserad på hämnd.En rape & revenge-film, remake av klassikern från 1979.

Detta är faktiskt en utav de bättre remakes jag sett. Kommer inte ihåg alltför mycket utav originalet, så det är väl till en fördel antar jag.
Jag har vanligtvis väldigt svårt för våldtäktsscener, men denna var ändå rätt "mild" i jämförelse med vad jag sett innan. Givetvis lämnar den obehag, så avtrubbad är jag nämligen inte. Inte ännu i alla fall, haha.

Den är lite långdragen i början och emellanåt lite småseg. Önskar att de hade lagt mer tid på själva hämnden istället. Dock är hämnden riktigt underhållande med några fräna och brutala scener.

Det känns däremot lite orealistiskt att hon skulle klara av att utföra det hon gör på egen hand.
Jag stör mig även på några saker... Bland annat, vart fick hon sina kläder ifrån? De lämnade henne naken och eldade upp det som fanns i stugan...? Sen (SPOILERVARNING!!) undrar jag vad som hände med krokarna i den ena killens ögonlock? När hon kommer ut ur huset igen och fåglarna har pickat sönder hans ögon så är de nämligen borta.

Det till trots så är det ändå en bra film. Hämnden är ljuv!

Betyg: 7/10

The Exorcist - The Complete Anthology

 

En klassiker i en behändig box. Jag gillar boxar, har ni märkt det? :P haha


Zombie Outbreak Survival Kit + Zombie Calendar

Hittade en fin kalender och ett litet zombie-kit sist jag var på SF-bokhandeln.

Kitet är rätt dyrt, men har kollat på det innan så visste vad det innehöll och jag köpte det för "skyltarnas" skull. Ska ha dem på väggen i hallen. Bilder på det kommer väl så småningom :)

 

 


Alien Anthology

En fantastiskt snygg utgåva som kommer göra sig perfekt i min samling ^^RSS 2.0