Best Movies of 2011

Här är några av årets bästa filmer, enligt mig. Har dock en hög med filmer kvar att se, så det kan möjligtvis komma en del 2 framöver :)

 


Gothenburg Winter Metal



Är sugen på att gå på detta. Vill gärna se Dark Tranquillity och Nifelheim. Vore kul att spana in de andra också, förutom Amaranthe då :P

Semester 2011: Kraków del 1

Klockan 10 (eller var det 11?) skulle vi checka ut från vårat Hostel i Warszawa och bakisbarnen var inte direkt på topp! Vi packade väskorna och tog oss till tågstationen. Tåget var försenat, men tack vare det hann vi köpa lite käk och körsbärsdricka ^^

 

Det bästa med att åka tåg, förutom det faktum att det nästan är gratis där nere, är att man får se så mycket av landet. Polen är otroligt vackert! :)

 

 

Det första vi (eller jag, Maulin missade henne) fick se när vi kom fram var en nunna! Jag har aldrig sett en irl innan så det var allt lite tufft må jag säga ;)

Vi tog en taxi till det bästa hostelet - Good Bye Lenin. Klockrent namn, rolig personal och det låg rätt bra till geografiskt också.

 


Nu har det gått ett tag sedan resan, minnet är lite luddigt och bilderna ligger i flera olika mappar, så helt ärligt vet jag inte riktigt vad vi gjorde vilken dag, men det är väl kanske inte så viktigt. Jag minns i alla fall när och vart (de flesta, haha) bilderna togs.

Har för mig att vi slappade första dagen, åt världens godaste middag och inspekterade baren vi hade nere i källaren. Jag var tvungen att beställa en Frankenstein-drink. Den var dock rätt äcklig (smakade munskölj) och vi drog oss tillbaka tidigt.




Enligt mina bilder hittade vi dagen efter detta till "våran" bar, nämligen Pub Tower. Ett rock/metal-hak i närheten av Adolf Hitler Platz. Euhm, Rynek Główny w Krakowie menar jag ju, huvudtorget i Old Town ;)

Fulla och glada var vi där och lägg märke till det fantastiska fönstret uppe i taket. Hela stället var i medeltida stuk och låg några trappor ner under jord ^^

 

Nu drack vi väl nästan inget av det som står här på tavlan nedanför, men vill ni veta det svenska priset så kan ni ta det gånger 2, så blir det på ett ungefär. Kan ni fatta att vi tyckte att det här stället var lite dyrt?!

 

 

Den arbetande bartendern som vägrade ta emot dricks! När hon väl tog våra småmynt så gav hon oss shots för pengarna, haha.

 

 

Någonstans efter dessa körsbärs- och citronshots började saker och ting spåra ut...

 

 

Jag tycker att vi kan skylla allt på Bartosz! Han är också bartender där, men var ledig den kvällen. Det var han som började prata om polsk vodka och Maulin och jag var ju tvungna att testa A L L A sorterna. Hasselnöt, körsbär, citron, mint, honung...

 

 

Som sagt, efter detta spårade det ut totalt. Både Maulin och jag har minnesluckor och det var även här Maulin tappade bort sin kamera (och sina tjeckiska pengar!). Det komiska är att hon måste ha tappat bort dem (blivit rånad?) bara några meter från vårat Hostel. Undra vad som hände egentligen?

Jag kräktes halva natten och mådde riktigt, riktigt, riktigt överjävligt dåligt dagen efter.

Polacker är dock väldigt trevliga och hjälpsamma. Den bild som många har av dem här i Sverige (bärplockare och horor) är verkligen inte den rätta. Inte av dem som bor i sitt hemland i alla fall (kan inte uttala mig om de som bor här, då jag inte träffat någon) :)

 

Dagen efter mådde vi som vi förtjänade. Sega små grisar som endast orkade ta sig ut för att hitta föda. Att det skulle vara så pass svårt som det var hade vi dock aldrig kunnat gissa. Alkohol kan man köpa dygnet runt, men mat på en söndag?! Inte konstigt att de är så smala där nere. Vodka-diet? xD

Det var dock mysigt med en promenad genom stan, trots att det regnade.

 

 

Efter en rätt lång promenad hittade vi äntligen något att äta.

 

 

Vi slog på stort med efterrätt också. Maulin käkade en god äpplepaj, men jag kunde inte ens äta min, vad det nu var... Skitäckligt var bara förnamnet! Nog det enda som jag inte gillade i matväg på resan, förutom sauerkrauten då.

 

 

Efter maten promenerade vi runt lite till. Sprit- och sexbutiker är ingen bristvara där nere i alla fall ;)

 

 

Inte så värst roliga bilder kanske, men jag slänger upp det mesta jag har. Vill ge en bild av hur det ser ut där nere, inte bara en massa egobilder på mig och Maulin.

Någon mästerfotograf är jag inte heller och nu i efterhand kan jag önska att jag fotat mer, men jag var upptagen med att ha kul och det är vad som räknas tycker jag :)


Best Albums of 2011

Det har kommit sjukt många bra album i år och ärligt talat har jag missat massor och inte hunnit lyssna på ens hälften av allt jag velat. Så kanske finns några av årets bästa album inte med här. Om så är fallet får ni gärna hojta till :)














Absolut bäst är dock dessa fyra album. De har spelats om och om och om igen...





Full of L♥ve

Köpte nyss biljetter till Full of Hate. Cannibal Corpse i all ära, men det är Behemoth som jag allra mest vill se.







Hm, om man skulle ta och kidnappa Nergal...? *dreglar*

Baby Monkey

Jag är helt kär i det här spelet just nu. Lättspelat, gulligt och en låt som sätter sig på repeat i huvudet :D





H&M Home ♥ Cherries

Och Jag ♥ H&M Home!

Kökstextilier, påslakan och väskor m.m. med körsbär på finns nu att köpa på H&Ms webshop.
De turkosa grejerna skulle göra sig fint i mitt kök ^^



Katalogdag

Min brevbärare måste ha tyckt att jag behövde något att göra en stormig dag som denna, så idag damp det ned en massa kataloger. En ny tidning som jag testpreminurerar på också ^^





I've Been a Good Girl

Ja, jag måste ha varit riktigt snäll i år med tanke på alla fina klappar jag fick :D

Första julklappsutdelningen:

Lösögonfransar, köksknivar, Leila Lindholm - Hello Cupcake!, icing pen, Paco Rabanne Black XS (parfym), Pans Labyrint på Bluray.

 

Dödskallehalsband. Min systerson valde ut detta till mig och köpte det för sina egna pengar

 

Julklappsleken (jag brukar annars vinna 0-2 saker, men i år...):


Andra julklappsutdelningen + födelsedagspresent:

Plättjärn, pengar, strumpbyxor/leggings, läppglans.

 

Leopardväska från Shock ^^

 

Tredje julklappsutdelningen:

 


8K fattigare

 

ÄNTLIGEN! :D


Älskade små kissekatter...

Idag är ni inte mycket värda!!! Att jag aldrig ska få ha mina stackars blommor ifred.



Mätning: Vecka 7

Den här veckan har det inte hänt något alls. Det kanske ni tycker är dåligt, men jag har fuskat och ätit mat två dagar i rad nu och är glad så länge jag inte gått upp något :P

Ska nog inte väga mig i veckan ens. Har shakes så det räcker till nästa vecka, så ska vänta tills dess. Skulle jag ha gått upp något kilo under helgen så vill jag inte veta det, bättre att strunta i det och köra på som vanligt :)

Jul på Liseberg 18/12

Lite bilder från när jag och Maulin var på Jul på Liseberg ^^



God Jul

Ska strax skynda iväg till min syster där pappa och min andra syster väntar. Här ska firas Jul!







Naughty or Nice?

Sanningens ögonblick är inte långt borta nu. Alldeles strax är det Julafton och då får du veta ifall du har varit snäll eller stygg i år ;)



Treevenge

Helt underbar. De sista minuterna är verkligen to die for! :D



Silent Night, Deadly Night

Även fast film passar alla årstider så är det ändå extra mysigt runt Jul. Jag har därför gjort min årliga lista på fina filmer kring temat "Jul" ;)

- Black Christmas -74
- Christmas Evil
- Silent Night, Deadly Night
- Gremlins
- Scrooged
- Don't Open till Christmas
- Jack Frost
- Night Train Murders
- Child's Play (Chucky, Den Onda Dockan)
- Santa Claws
- A Christmas Nightmare
- Dead End
- Santa's Slay
- P2
- Wind Chill



Da'n före Dopparda'n

Tjoho! Nu är jag ledig fram till den 9:e januari. Så jäkla skönt!

Ska nog fira med att spela lite Wii innan jag lägger mig, men inte för länge, har massor att göra imorgon (senare idag). Handla, göra allt julgodis, slå in de sista klapparna...

Sailor Shoes

Öuhm, ok. Nu är det som så va... Eftersom jag skämde bort mig själv med så fina presenter så hade jag inte tänkt köpa mig någon julklapp. Tills jag hittade en nerlagd affär på Tradera som reade ut det återstående lagret för struntsummor.

Två par skor för 300:- med frakt inräknat. Iron Fist dessutom ^^





Vägning: Vecka 6

Hade superbråttom idag när jag var och vägde mig, så minns inte hur mycket jag gått ner de senaste två veckorna, men totalt är det -12 kilo i alla fall.
Egentligen är det nog lite till, då jag faktiskt åt på min födelsedag och därför har extra vatten i kroppen, men jag är ändå nöjd med resultatet. Har dessutom fått en jäkla massa komplimanger den senaste veckan!

Gött! Bara 15-20 kilo kvar nu då :P

Mätning: Vecka 6

Byst: 0 cm
Under byst: -1 cm
Midja: -0,5 cm
Höfter: 0 cm
Lår: -1,5 cm
Vad: 0 cm
Arm: -1 cm
Pekfinger: 0 cm
Hals: -0,4 cm

Totalt:
Byst: -9 cm
Under byst: -12 cm
Midja: -7 cm
Höfter: -8 cm
Lår: -10,5 cm
Vad: -3 cm
Arm: -5 cm
Pekfinger: -0,8 cm
Hals: -1,4 cm

Manhunt 2

Fick idag spelet Manhunt 2 av bästaste Maulin. Är egentligen alldeles för trött, men måste testspela lite innan jag lägger mig ^^

Så vad är spelet?
Man tar sig an rollen som Daniel Lamb som finner sig mitt i ett uppror på ett fängelse någonstans i USA.
Leo, spelets andra huvudperson, kallar på en med orden "you wanna get out of here? Then come on", och detta är i huvudsak vad spelet går ut på, att fly från det så kallade The Project.
Självklart hamnade inte vår hjälte Danny på ett psyksjukhus/fängelse för att han varit en god medborgare, så han har sina små problem. Man tar sig igenom spelet genom att gömma sig i skuggor, smyga upp på diverse onda och inte lika onda figurer som står i ens väg och döda dem på olika sätt.








Odödliga presenter

 

Jag vet, jag skämmer bort mig själv, men man måste ju få öppna paket på sin födelsedag också. Eller hur? ;)


19851218 01.25

För exakt 26 år sedan kom jag till världen, 8 dagar senare än beräknat. Kanske var jag inte redo?

Antagligen inte, för det skulle ta mer än 25 år för mig att må bra. Att finna trygghet och styrka i mig själv.
Trots min ångest över att fylla 25 blev det den bästa åldern i mitt liv. Jag åkte på mitt livs resa, både i den fysiska världen och i mitt sinne. Jag lärde mig vilka människor som är värda att lägga tid och energi på. Min lägenhet har börjat fixas i ordning och jag störs inte längre på ett obehagligt sätt avmina "besökare". Jag vet vad jag vill bli när jag blir stor. Sen har jag gjort mig av med 15-20 kilo bacon (d.v.s. fett).

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har känt ångest över att fylla 26, men jag känner på mig att det här året kommer bli bra. Jag kommer närma mig mina mål ännu mer och jag kommer vara med om fler fantastiska upplevelser. Så, till mig själv... Hadegrattinäran! Man blir inte äldre än vad man gör sig och i sinnet kommer jag alltid vara 12 år ;)



Presentas

En dag för tidigt, men det är idag jag firar min födelsedag med systrarna. Ja, deras födelsedagar också givetvis!
Mamma lyckades bra hon, en unge den 15:e och två den 18:e, olika år dessutom. Hon löper i mars ;)

Mina fina presenter :)


Horror gone Metal #4

 

Titellåten till en av mina favoritfilmer - City of the Living Dead.

 

 

 

Necrophagia har gjort en riktigt bra jobb med att få in den välkända melodin i låten Bleeding Eyes of the Eternally Damned. Kanonbra!

 

 


 

Necrophagia har genom tiderna gjort en jäkla massa hyllningar till skräckfilmer i sina låtar, så jag skulle kunna skriva inlägg efter inlägg med bara deras låtar, men det skulle nog inte vara så kul?

Några exempel kan ni få i alla fall:


Beast With Feral Claws - The Howling

Tomb With A View - Black Sunday

Trick R Treat (The Last Halloween) - Halloween

It Lives in the Woods - Evil Dead

Cannibal Holocaust - Cannibal Holocaust

 

Jag rekommenderar verkligen deras senaste album Deathtrip 69.


Dumlekakor


Ca. 24 st

200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 påse Dumle
1 ask Noblesse

folieformar

  • Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
  • Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter.
  • Dela degen i ungefär 24 delar och rulla till runda bollar. Lägg dem i folieformarna och tryck sedan ner en Dumlekola i varje degboll.
  • Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg en bit Noblesse på varje kaka. Chokladen ska smälta ut.
  • Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.
  •  


    Superenkla och kanongoda (och kanske något dyra) kakor. Jag har i alla fall aldrig stött på någon som inte gillar dessa godiskakor!

     

    Ett tips ifall ni vill göra fler/mindre söta kakor: Ta en halv Dumlekola per kaka.


    Once Upon a Time

    Ja, nu har jag hittat en ny serie igen ;) Ännu en med sagotema, men jag måste nog säga att denna är mycket bättre än Grimm.

    Avskyr dock att Snövit har jättefula utstående öron, haha.

    "Emma Swan gets the surprise of her life when Henry, the son she gave up 10 years ago, arrives on her doorstep. Returning the boy to his adoptive mother becomes complicated when Henry reveals a stunning theory to Emma. Everyone in Storybrooke, Maine is a fairytale character under a curse, and Emma - as the long lost daughter of Snow White and Prince Charming - is the one who can save them all. The story unfolds; interweaving scenes of the drama in the sleepy New England town and the inhabitants' past lives in the world of fairy tales. The timeless battle of good vs evil is ready to begin again."
    -IMDB





    Life is a Grave and I Dig It

     

    Bättre bilder än så här har jag inte lyckats ta på min senaste tatuering.
    Den ser ut att vara skev som fan, men det är svårt att hålla armen i rätt vinkel och fota samtidigt.

    Gillar inte att det är så mycket tomrum kvar, men snart så... ;)


    Tredje Advent

    Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Jag har hämtat paket och handlat, bakat bullar och dumlekakor, planterat hyacint (katterna käkade upp mina giftiga Julstjärnor, som dessutom inte tålde att stå vid fönstret, så ska se om detta går bättre), dammsugit, sorterat och vikt halva min garderob och lagt i byrån, hängt upp min julkrans (bättre sent än aldrig!), diskat, plockat ut mina badrumsmöbler och skrubbat golvet...

    Min hall är dock ett enda stort kaos just nu. Fullt med en massa skit som ska slängas och jag som inte ens vet vart grovsoprummet är!? Aja, det löser sig väl...


















    Mätning: Vecka 5

    Det går åt rätt håll. Sakta men säkert.

    Byst: 0 cm
    Under byst: -1 cm
    Midja: -0,5 cm
    Höfter: -1 cm
    Lår: -1 cm
    Vad: 0 cm
    Arm: -1 cm
    Pekfinger: 0 cm
    Hals: -0,3 cm

    Totalt:
    Byst: -9 cm
    Under byst: -11 cm
    Midja: -6,5 cm
    Höfter: -8 cm
    Lår: -9 cm
    Vad: -3 cm
    Arm: -4 cm
    Pekfinger: -0,8 cm
    Hals: -1 cm

    Repo! The Genetic Opera (2008)

    Året är 2056 och en världsomspännande epidemi får ett företag att starta upp ett organ-finansieringsprogram som fungerar på samma sätt som ett billån. Det finns dock en hake - indrivaren är en kallblodig mördare...


     

    En amerikansk rock opera-musikalfilm och berättartekniskt så är den verkligen en opera med allt vad det innebär. Nu kanske man antar att jag kommer slänga lovord efter den, men dessvärre inte. Jag må gilla opera, men när det gäller film så vill jag ha ett manus anpassat till film, inte opera eller musikal.
    Hade jag sett detta på en scen hade jag nog gett den maxpoäng, men nu är så inte fallet.

    Sarah Brightman (som för övrigt har en otroligt snygg och frän karaktär - Blind Mag) gör tillsammans med Anthony Head och Terrance Zdunich ett fenomenalt jobb. Sången imponerar, trots att låtarna inte är de mest minnesvärda.
    Huvudrollsinnehavaren (Alexa Vega) tycker jag däremot mest är jobbig. Nu må jag vara äckligt kritisk när det gäller sång, men varje gång hon sjöng kändes det bara mesigt och pinsamt. Hon sjunger inte dåligt, hennes röst faller mig bara inte i smaken.
    För att inte tala om Paris Hilton... En spännande karaktär och hon lyckas förstöra den. Hennes sånginsats ska vi inte ens tala om.

    Nu tycker ni väl att jag totalt sågar Repo! The Genetic Opera, men nje, så dålig var den inte, jag hade helt enkelt för höga förhoppningar om den.
    Ska dock se om den någon gång och se ifall jag uppskattar den mer då.

    Betyg: 6/10


    Full of Hate Tour 2012

     

    Jag vill måste gå på detta! Allt jag behöver är att få ledigt och någon som sällskap. Intresserad?


    Face Off

    Jag har börjat kolla på en ny serie (tack vare Viaych) - Face Off.

    "Face Off is a competition/elimination series exploring the world of special-effects make-up artists and the unlimited imagination which allows them to create amazing works of living art. Not only will the show incorporate effects make-up, it will include a wide range of skill sets including prosthetics, 3-D design, animatronics, sculpting, eye enhancers, puppeteering, casting and molding. Each episode involves reveals of the competitors' finished work, and it all culminates in one winner and one grand prize that will launch a career."

    - IMDB

     

     

    Riktigt bra och intressant serie! Oerhört underhållande att se hur monster och andra figurer skapas :)


    Ingmar Bergman

     

    Tufft! Jag som dessutom hade tänkt ha Ingmar Bergman-maraton inom kort ^^


    Fuhrerfest

    Stackars lille Adolf...

     


    Mätning: Vecka 4

    Då har det gått en hel månad imorgon! Hann inte väga mig förra veckan, så måste försöka hinna förbi och göra det nu på tisdag. Jag tror att jag gått ner nästan 10 kilo under dessa fyra veckor.  Inte illa! :D

    Byst: 0 cm
    Under byst: 0 cm
    Midja: -1 cm
    Höfter: -1 cm
    Lår: -1 cm
    Vad: -1 cm
    Arm: -0,5 cm
    Pekfinger: -0,1 cm
    Hals: -0,2 cm

    Totalt:
    Byst: -9 cm
    Under byst: -10 cm
    Midja: -6 cm
    Höfter: -7 cm
    Lår: -8 cm
    Vad: -3 cm
    Arm: -3 cm
    Pekfinger: -0,8 cm
    Hals: -0,7 cm

    Semester 2011: Landvetter - Warszawa

    Jag tänkte få upp mina semesterbilder från den absolut bästa resan i mitt liv. Kände att det allt var på tiden ;)
    Har delat upp det i delar, vissa större än andra, för att underlätta det hela.

    Vi (bästaste Maulin och jag) startade resan med att flyga från Landvetter till Warszawa.
    Någon sömn fick vi inte under natten och Maulins kylskåp ekade tomt, så när vi äntligen kom fram till Landvetter var vi dödströtta och helt utsvultna. Den svindyra frukosten vi köpte innan vi flög iväg var därför himmelsk ;)

     

    På flyget försökte vi sova lite, men jag satt mest och funderade på vad detta kunde vara. En dildo? :S haha

     

     

    Poland from above! Intet ont anades om att vi snart skulle invadera dem :D

     

     

    När vi släpat våra avskyvärda väskor uppför tre miljoner trappor var vi äntligen framme vid vårat hostel - Oki Doki. Helt slut lade vi oss på våra sängar och halvsov i princip hela dagen. Gick en kort sväng på stan och käkade på KFC. Vi hade egentligen bestämt oss för att lägga oss tidigt så vi skulle orka med resan till Kraków dagen efter, men så sa de att det var happy hour i baren...

     

     

    2 öl för 8 kronor. Helt ok änna, så ni kan säkert förstå att det blev mååånga fler?

     

     

    Egentligen var det här nog den sämsta kvällen på hela resan. I alla fall för min del. Alkohol + sömnbrist är sällan en bra kombination. Dock var det rätt mysigt att sitta i fönstret, innan jag förgäves försökte somna, och titta på den underbara utsikten.


    Vyn från vårat fönster var inget mindre än tornet på The Palace of Culture and Science. En riktigt fin byggnad :)



    Just från Warszawa är det inte fler bilder än så här. Dels för att vi bara var där knappt ett dygn och dels för att Maulin tappade bort sin kamera i Kraków. Men mer om det senare ;)

    Brutal Assault 2012

    Brutal Assault har redan hunnit med några bandsläpp inför 2012 och det verkar riktigt lovande. Längtar redan dit! :D

    Amon Amarth, Arcturus, Arkona, Be'lakor, Cattle Decapitation, Converge, Dimmu Borgir, Dodheimsgard, General Surgery, Heathen, Heaven Shall Burn, Immortal, Incantation, Ministry, Moonspell, Norther, Paradise Lost, Protest The Hero, Sodom, Textures, The Black Dahlia Murder, Virus.

    Fredagsmys

    Jag känner verkligen inte för att vara social idag. Hela veckan har jag varit supertrött och seg, så ikväll ska jag bara vara hemma, kolla på film/serier och spela Wii. Har till och med satt fånen på ljudlös för att slippa omvärlden.

    Jag har inte blivit asocial, jag behöver bara vara helt ensam ibland ;)



    RSS 2.0