Dumlekakor


Ca. 24 st

200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 påse Dumle
1 ask Noblesse

folieformar

  • Blanda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
  • Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter.
  • Dela degen i ungefär 24 delar och rulla till runda bollar. Lägg dem i folieformarna och tryck sedan ner en Dumlekola i varje degboll.
  • Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
  • Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg en bit Noblesse på varje kaka. Chokladen ska smälta ut.
  • Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.
  •  


    Superenkla och kanongoda (och kanske något dyra) kakor. Jag har i alla fall aldrig stött på någon som inte gillar dessa godiskakor!

     

    Ett tips ifall ni vill göra fler/mindre söta kakor: Ta en halv Dumlekola per kaka.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0