Polsk Vodka och mystiska försvinnanden

Igår gick vi till en rock/metalbar inne i stan - Tower Pub. Grymt mysigt ställe. En gammal stenkällare med fräna gångar och inredning i medeltida stuk. Vi började lugnt med några öl, men oj vilken kväll det blev! Vi hängde i baren hela kvällen och testade en massa polsk vodka. Hasselnöt, körsbär, citron, mint, honung... De har sååå många sorter och det farliga är att de smakar inte det minsta som alkohol. Det är som flytande godis, haha. Askalas blev vi i alla fall och hela söndagen har gått åt till att återhämta oss. Ska försöka köpa med några flaskor vodka innan vi far vidare mot Tjeckien (på onsdag). Måste ha hasselnöt och körsbär och de kostar ju bara ca 50:-/flaska :) Lite mystiskt är det dock att Maulins kamera och tjeckiska pengar är borta. Hon hade väskan under uppsyn hela kvällen igår och vad hon vet har hon inte lagt ur dem själv. Vi har båda minnesluckor också, så ingen utav oss vet vad som har hänt. Liksom, varför ta hennes tjeckiska pengar när vi är i Polen? Hennes mobil och plånbok var ju kvar dessutom. Mysko! Ska alldeles strax sova. Imorgon ska vi nämligen iväg till Auschwitz och Birkenau. Fan vad grymt det ska bli!!!

The Princess and the Frog (2010)

När den jazzälskande Prins Naveen av Maldonien kommer till New Orelans blir han lurad av en mystisk voodo-doktor och förvandlas till en groda. I ett desperat försök att bli människa igen ber han om en kyss av den vackra flickan Tiana.
Det här blir starten på ett roligt och spännande äventyr genom träskmarkerna längs Mississippis stränder. En oförglömlig historia fylld med musik, humor och hjärta. Följ med på äventyr där två grodor tillsammans med den kärlekstörstade eldflugan Ray och den trumpetspelande alligatorn Louis ger sig av för att leta reda på den som kan bryta förtrollningen – den 197 år gamla Mamma Odie.




När jag först såg reklam för Princess and the Frog blev jag lite paff på grund av att de skippat det datoranimerade och istället gått tillbaka till riktiga teckningar. Efter att nu ha sett den, flera år senare, tycker jag att det var ett bra drag. Disney, men några få undantag, gör sig bäst i 2D.

Historien är lite annorlunda. Huvudkaraktären Tiana blir själv förvandlad till en groda efter att ha kysst grodprinsen, istället för att prinsen blir en människa igen. Lite roligare än den vanliga, traditionella sagan.

Som vanligt fanns det med roliga och korkade karaktärer och, till min fasa, otroligt många musikalnummer. 3-4 låtar fungerar, men de sjöng lite väl ofta. Låtarna var dessutom inte lika minnesvärda som ur tidigare Disney-filmer och det drar ner betyget för mig.

Betyg: 7/10

Septic Flesh - Oceans of Grey

Jag började lyssna på Septic Flesh för flera år sedan, men någonstans tappade jag bort dem och de föll i glömska. Det är inte förrän den senaste månden jag har börjat lyssna på dem igen och satan vad bra de är. De är verkligen ett måste på Brutal Assault! :D



Docking Speaker

Tack vare denna braiga "docka" blir det partymusik under resan. Hell yeah! :D

 


Oki Doki

Ligger på sängen i hostel Oki Doki, mitt i centrala Warszawa och vi har nyss käkat en låda KFC. Fan vad gott det är! :) Har sovit ca 1 timme det senaste dygnet, så vi är rätt trötta och slitna. Ska chilla ett tag till, sen blir det öl (2st för 20:-) och väskshopping. Maulins väska gick ju sönder under resan hit :s Det blir en tidigt kväll för imorgon väntar Krakow. Vi ska bo på hostel "Goodbye Lenin" där, haha. Kul att vi väljer våra hostels efter vad de heter va? ;)

En dildo? Hahaha. Snart lyfter vi. Hej då ...

img_2756 (MMS)

En dildo? Hahaha. Snart lyfter vi. Hej då Sverige! :D


FRUKOST!!! Sitter och väntar på att få che...

img_9080 (MMS)

FRUKOST!!! Sitter och väntar på att få checka in. Är hungrig som en varg.


Pożegnanie

Om någon timme ska vi åka till flygplatsen. Ingen sömn i natt inte, haha.

Har fixat så det kommer tidsinställda inlägg medan jag är borta, alla dagar utom en. Inte så illa pinkat!
När jag kommer hem igen är min semester slut, så bilder och sånt från resan kommer väl dröja ett tag kan jag tänka mig. Men den som väntar på något gott...?

Aaaaaaaah! Fy tusan vad skoj det ska bli! :D

På återseende! :)

Opeth - The Devil's Orchard

Ett smakprov på Opeths kommande album Heritage finns att lyssna på här.



Resfeber?

Illamående och huvudvärk så det skriker om det. Väldigt bra timing då jag ska stortvätta och städa idag. Not!
Att min skitkatt löper och gapar så fort jag försöker sova gör ju knappast det hela bättre. Jag måste verkligen sterilisera henne i höst. Både för min och hennes skull. Att jag inte gjort det tidigare... Men, men.

Har fått ett utav mina paket idag också. Ska dock hämta det imorgon och hoppas att det andra också kommit fram, annars får jag försöka flirta in mig hos postkillen så de inte skickar tillbaka det medan jag är bortrest :P

Gah, börjar få lite panik. Hur ska jag hinna med allt? Skulle ju ha fixat klart allt under helgen, men har inte mått särskilt bra då heller. Trött i kroppen och febrig. Jävla otiming på allt just nu! Oh well, nu är det inte långt kvar tills vi drar och även om jag säkerligen kommer stressa som en gris fram tills dess så har jag mer än två veckor utav spännande äventyr framför mig. Det kommer vara värt det! :)

Marianne

Marianne är en ny svensk psykologisk thriller med bland annat Peter Stormare.

Jag gillar filmaffischen, men om filmen sedan är något att ha, det är ju en helt annan femma ;)

 

 

 

Kristers fru Eva har omkommit i en bilolycka. Han står ensam med 18-åriga dottern Sandra som hatar honom och den 6 månader gamla Linnéa. På nätterna drömmer han mardrömmar om det som hände samma natt Eva dog och han har skuldkänslor för den smärta han orsakat Sandra genom åren. En kvinna klädd i grönt dyker upp i hans drömmar och hon tycks vara ute efter hämnd.

 

 


Geowdis

 

Hittade en spännande låda med godis förrut på Ö&B.

Jawbreakers, hur fränt är inte det? Sedan jag såg filmen Jawbreaker har jag alltid velat testa en sådan, hehe.

 

Update. Fy satan vad äckligt det var. All of it! xD

 

Annars har jag och syrran shoppat hela dagen. IKEA, Biltema, Blomsterlandet, Ö&B, Willys...

Har köpt ramar till mina posters, resväska, städgrejer, 30 liter kattsand, 12 kg kattmat och en massa annat.
Typiskt nog hade IKEA fått in sådana trallar som har varit slut jämt annars. Vill ha sådana på balkongen, men det får vänta. Har inte lust att slänga nästan 1,5 tusen på det nu innan vi ska åka iväg. Det får bli lite senare helt enkelt.

Dålig uppdatering

Här händer det inte så mycket, men bara idag har jag skrivit 10 nya inlägg! De kommer givetvis att tidsinställas, så det inte blir helt dött här när jag reser bort. Ska försöka att fixa så det kommer åtminstone ett inlägg om dagen. Mest kommer det bli musikvideos, recensioner och bilder på saker jag köpt det senaste. Rätt mycket shopping har det blivit, men det som inte är film, skor eller smycken har jag köpt på Ullared. Dvs billigt skit :)

Har ni tur så kaaanske jag skickar iväg ett mms eller två också, men den som lever får se. Det är ju så satans dyrt att skicka sånt utomlands.


 

Nu börjar jag verkligen få resfeber!!!


"Shoot him in the head!"


Připravit se na válku

På torsdag lämnar jag landet för att åka till Polen och sedan vidare till Tjeckien. Just nu kretsar allt runt det och idag fick jag en hel del fina tips på vad man ska göra och besöka där, framförallt i Prag.
Att tatuera sig kostar t.ex. runt 400:-/timmen, så något kommer det allt bli :)

Fick även tips på fräna militärshopar där de säljer allt från handgranater, gasmasker, pepparspray, batonger, handklovar, machetes, krigsmedaljer osv. osv. Lätt att vi ska dit och handla. Billigt som tusan är det ju också :D


 

Och så bara måste, måste, måste jag ha denna! En äkta sjömanshatt :D

 

 


Brutal Assault-playlist

Jag har äntligen skaffat Spotify Premium och nu har jag knåpat ihop en fin playlist inför Brutal Assault.

Mycket bra musik, så även om ni inte ska dit är det en kanonplaylist! :)

Posters

Nu börjar jag äntligen få ordning här hemma och idag beställde jag mina posters till vardagsrumsväggarna.
Ett besök till Ikea och vardagsrummet är nästintill färdigt. Tjoho! :D



Gratis glass

Just nu pågår en stor tävlingGratisbio med fina priser så som iPad 2, storbilds TV, presentkort m.m.

Alla som deltar i tävlingen får även en gratis glass skickad till mobilen.

För att delta så räcker det med att dela med sig av tävlingen, men du kan även ta del av bra erbjudanden.

Jag tänkte avnjuta sommaren med en gratis glass. Vill du haka på? :)

 

 


Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Snart ska jag åka iväg och se den sista Harry Potter-filmen. Jag har längtat sååå mycket efter att se den, men samtidigt känns det lite tragiskt. Efter denna kommer det ingen mer liksom. Men, men... Grymt ska det bli i alla fall! :D



Blood and Chocolate (2007)

Alla kvinnor har hemligheter, men inga är så blodiga som Vivians. För tio år sedan såg hon sina föräldrar bli mördade.
I dag befinner sig Vivian Gandillon i Bukarest i säkerhet för den hemlighet som fick hennes familj mördad. Vivian är en shapeshifter. Hon tillhör en hemlig undervärld, befolkad av varulvar vars överlevnad är beroende av systematisk inavel och människooffer. Men när hon träffar den unge författaren Aiden lockas Vivian av en annan tillvaro och nu måste hon välja om hon ska böja sig för sitt bestialiska öde eller ta upp kampen mot sina blodtörstiga varulvsfränder.


 

Jag trodde att detta skulle vara en varulvsfilm, inte ett romantiskt Romeo och Julia-drama med "vargmänniskor".

Spretig och förvirrad, det känns som att den försöker vara en massa olika saker men den lyckas egentligen inte med något alls.
Ena stunden är det häftiga parkour-klipp, nästa stund myskyssar i en fontän som följs upp av Mitt i naturen-inslag om vargar och patetiskt dåliga actionscener.
Karaktärerna är dessutom totalt intetsägande.

Det enda positiva är att de använde sig utav riktiga vargar istället för att göra några B-varulvar. Blev stundtals fascinerad över hur väldresserade vargarna var och de är ju fruktansvärt vackra.

Den bidrog inte med något nytt och vi har sett, läst och hört historien tusen gånger innan.

Betyg: 3/10

The Brains - Enjoy The Silence


Körsbärscola


Bubbelvatten + Colakoncentrat + Körsbärssaft = KÖRSBÄRSCOLA!

Jag är ett geni! :D

Metallica & Slayer

Jag är segare än sirap, men här är lite bilder från Metallica och SlayerThe Big 4.

Bilderna är tagna med min AjFån, därav kvalitén.




 


STORstädning

Idag har jag städat halva dagen och det finns fortfarande massor kvar att göra.
Har i alla fall fått upp mina bokhyllor och sorterat in DVD-filmer och CD-skivor i dem. Testkörde min nya dammsugare också och den fungerade finfint!

Har fotat lite på vad som hänt här hemma, men med tanke på hur trött jag är och att jag strax ska äta för fösta gången idag så kommer det nog inte komma upp förrän imorgon :P

Supersnyggt och rent kommer det bli här hemma när jag är klar i alla fall!

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant (2009)

Darren Shan är en ung grabb med fascination för spindlar och en bästa vän döpt till Steve vars framtid inte är lika vackert utstakad som hans egen. Darren och Steve lockas till en kringresande klassisk freak show, där Darrens spindelkärlek får de båda vännernas framtid att förändras för alltid när ett bett leder till en alldeles speciell deal, en vampyr behöver en assisten, och Darren får se sig själv förvandlad till halvvampyr.


 

Funderade för något år sedan på att läsa böckerna Cirque du Freak: The Saga of Darren Shan. Efter att ha sett filmen är jag nu mycket nöjd över att jag inte gjorde det.

 

Nu lär ju böckerna, som det vanligtvis är, vara bättre än filmen, men herrejisses vilken smörja! Som en mix utav de första Harry Potter-filmerna och Twilight. Tråkig och uttjatad story, usla skådisar (med undantag för "kändisarna" då), löjliga effekter och inte ens freaksen var särskilt imponerande.

 

Orkar inte ens ödsla mer tid på att skriva om den. Att den ändå får så pass "högt" betyg är för att de små freaksen i munkkåporna (se den nedersta bilden) är söta och för att vissa kostymer var rätt snygga.

 

Betyg: 2/10


Law Abiding Citizen (2010)

En mans fru och dotter mördas brutalt framför hans ögon. På grund av misstag i brottsundersökningen lyckas den faktiske mördaren undvika allvarligare straff genom att erkänna, men skylla på sin medhjälpare. Den drabbade mannen bestämmer sig för att hämnas på alla: brottslingarna, åklagarna och systemet.


 

Thrillers tillhör knappast min favoritgenre, men denna var riktigt bra. Ett flertal vänner och bekanta har rekommenderat den och nu förstår jag varför.

 

Det som jag uppskattar mest med med filmen är att "The Bad Guy" egentligen inte är ond, att man förstår varför han gör det han gör och man är på hans sida. En sådan sak ger mycket mera djup till en film. Allt är inte svart och vitt.

 

Gerard Butler och Jamie Foxx gör båda ett bra jobb och filmen är stundtals riktigt spännande.

Om jag däremot ska nämna några utav de negativa sakerna så är det att tortyrscenen borde ha varit längre. En fot som sågas av? Come on! Lite mera blod hade de allt kunnat bjuda på. Jag är dessutom inte helt förtjust i slutet. Det är inte katastrofalt dåligt, men dessvärre drar det ner betyget litegrann.

 

Betyg: 8/10


Date Night (2010)

Phil och Claire lever i ett ganska inrutat äktenskap där var vecka är den andra lik. En kväll gör Phil misstaget att försöka bryta det invanda mönstret och paret åker till NYC för att gå på restaurang. Lagom till efterrätten börjar eländet då paret förväxlas med ett annat par som maffian har ett ohälsosamt intresse av. Varför de är jagade har Phil och Claire ingen aning om, det de vet är att de måste fly för livet.


 

En smårolig film som stundtals bjuder på riktiga skratt.

Idén är rolig och den fungerade utmärkt som tidsfördriv en söndagseftermiddag. Dock når den inte riktigt hela vägen och den stannar vid att endast vara just en smårolig film.

Betyg: 6/10

Red (2010)

Frank (Bruce Willis) är en uttråkad pensionär och f.d. CIA-agent som bor i en villaförort och stöter på sin pensionshandläggare (Mary-Louise Parker). När han utsätts för mordförsök av en trupp okända torpeder blir det dock dags att ge sig tillbaka in i agentleken, samla ihop de gamla polarna och hitta ansvarig skurk.


 

 

 

Storyn börjar bra men mot slutet blir den mest rörig och ologisk. En hel del stereotyper och klichéer dyker även upp.

 

Dock är detta en actionkomedi och när man sätter på en sådan rulle vill man skratta och se saker sprängas i luften, och det lyckas Red med. Grymma skådisar och scenen där Bruce Willis kliver ut ur polisbilen är grym!

 

Helen Mirren med kulspruta och John Malkovich med bombbälte... Den är helt klart sevärd!

 

Betyg: 8/10


Rango (2011)

Kameleonten Rango har tillbringat hela sitt liv i ett terrarium. När han av en händelse får chansen att spela Den store Hjälten tar han den följaktligen, särskilt eftersom invånarna i den lilla staden Dirt, dit han anländer efter att ha blivit strandad mitt i öknen, sväljer hans uppdiktade bravader med hull och hår.
I Dirt råder akut vattenbrist, och Rango upptäcker snart att detta bara är ett av problemen. Utan någon som helst riktig livserfarenhet eller kompetens har den nye sheriffen snart fullt upp med att fylla skorna som han så att säga har valt ut åt sig själv; det blir ingen lätt match eftersom han förutom att rädda staden från uttorkning måste behålla medborgarnas förtroende, duellera med allehanda banditgäng, vinna flickan och upptäcka vem han egentligen är, allt innan den mytomspunne storskurken Rattlesnake Jake ringlar in i staden och verkligen sätter Rango på prov.



 

När jag först såg filmaffishen till Rango så började jag genast sjunga på "Django" och det är väl inte så konstigt egentligen, då namnet refererar till just den filmen.

 

Har sett en hel del spaghetti westerns i mina da'r och kanske är det därför som jag uppskattar Rango extra mycket?

Visuellt är den så snygg att man nästan tappar hakan och röstskådespeleriet är spot on (se den på engelska)! Att Hans Zimmer står för soundtracket gör ju knappast saken sämre.

 

Betyg: 8/10


Semesterfirande

img_6656 (MMS)

På väg till Pontus för att dricka Country Lane med mjölk och fira att jag har semester. Me love my new flowers! :D


VI REDER UT : Psychobilly

Hittade ett inslag om Psychobilly i P3 tack vare Betty Bombshell.

Det var inte långt, men ändå skoj att de tog upp det. Stör mig däremot något oerhört på att när de frågar om tjejfrontade psychobillyband så tar han upp Horrorpops. De är alldeles för poppiga för att räknas som psychobilly och sen finns det ju betydligt bättre band.

As Diabatz t.ex.

 

Eller Mad Marge and the Stonecutters.

 

 

Varför inte Thee Merry Widows?

 

 

 

Det finns massor utav psychobillyband där ute med tjejer på sång. Dock är det Horrorpops och The Creepshow som får all uppmärksamhet. De är inte dåliga, det säger jag inte för jag gillar dem, men det finns andra som förtjänar lite mer uppmärksamhet ;)


Mongokatt



När jag tittar på film/serier på datorn och inte har tid eller möjlighet att gosa med en kramsjuk Fenriz, då ställer han sig bakom datorn och blänger surt på mig. Haha, mitt lilla mongo! :D

Morotsrulltårta och blommor i håret

Har spenderat förmiddagen med att baka världens godaste morotsrulltårta som jag ska ta med till jobbet och bjuda på. Ska göra mig extra fin idag och ha mina nya hårblommor i håret. Sista kvällen innan semestern måste ju firas! :D



Sindy Doll Sailor

 

ÄNTLIGEN är den min! :D

 

Blev så ledsen när den sålde slut innan jag hann köpa en, men igår hittade jag den billigt på Tradera. Lucky me!


Paketas

Fick hem min vinst idag. Tusen tack Sarah! :)



Red Orchids

 

Lite pyssel efter jobbet är inte fy skam!

Hittade dessa mörkröda orkidéer på Ullared. Som jag har letat efter sådana hårblommor ^^


Tillskott i DVD-samlingen

Dessa filmer köpte jag (tydligen, haha) på Ullared i söndags. De flesta kostade 29:- eller 49:- så därför slank en del "ok" filmer med också. Skönheten & Odjuret och Draktränaren var de enda jag betalade mer för, 99:- that is.

Man kan ju inte bara ha skräckfilm i DVD-samlingen ;)



Zombie outbreak in Canada

 

Eller, så är det bara någon med bra smak som har hackat vägskylten ;)


14 H

14 timmars sömn och jag känner mig lite mer som mig själv igen.
Hann och orkade inte packa upp det jag handlade igår, så får ta det under veckan. Ska bli rätt spännande att se vad jag köpt faktiskt, haha. Bilder kommer väl upp lite i omgångar skulle jag tro.

Ännu en seg bloggvecka, men så är detta sista jobbveckan innan semestern. Tjoho!!! :D

5 kvällar kvar - Nedräkningen kan börja!



Dödstrött

img_4921 (MMS)

Satan i gatan vad trött jag är! Somnade innan 8 imorse och sen ringde klockan halv 10. Ingen sömn för Malin denna helg med andra ord!  Är på Ullared nu och fan vad segt det är. Har fyllt en vagn helt själv och börjar få lite ångest. Syrran har ännu inte tagit sig igenom hälften, så jag flydde till fiket på plan 3. Oh well, de stänger ju vid 17 så, haha.


Grant me Sleep

Uäh, jobbade ju övertid idag. 8.30-17.24, så fick sova 3 timmar i natt och när jag kom hem åt jag och somnade sedan i soffan efter klockan 20. Vaknade för någon timme sedan och kan fan inte somna om. Mår helt kontigt, yr och lite illamående :S

Ska försöka kolla på film och hoppas att jag somnar till den. Kanske äte lite igen också, jag är ju ändå van att äta rätt sent nu för tiden.

Aja, nu vet ni att jag lever i alla fall. 6-dagarsveckor är jobbiga så det är därför jag inte orkat blogga, men nu är det bara en vecka kvar till semestern och i augusti blir jag Volvoanställd, den ni! ;)

Jack Brooks: Monster Slayer

Woho! Jag som aldrig vinner något har vunnit en DVD-film - Jack Brooks: Monster Slayer :D


 

Ännu en film till samlingen med andra ord ^^



Snälla arbetskamrater 2

img_8557 (MMS)

...och Maria hade med bigarråer! Hon har två överfulla träd hemma, så jag ska få en egen påse. Happy happy :D


Snälla arbetskamrater 1

img_7316 (MMS)

Hihi, en snäll arbetskamrat som ger mig körsbärsmarmelad :D


Der Schlangemann


Dagens "Inrutat"

img_9777 (MMS)


Uäääh

Fem arbetskvällar plus en dags beordrad övertid väntar. Blir helt slut bara av att tänka på eländet :(

The Big 4 @ Ullevi

Åh, jag är helt salig! Jag har aldrig varit något die hard Metallica-fan, men gudars skymning vad bra de var! Fick gåshud och stod och rös i hela kroppen ett flertal gånger. Oh my...

Vi failade lite och missade Anthrax och såg bara slutet på Megadeth, men det var inte hela världen för min del :) Slayer är bra live, men rätt tråkiga ändå. Har sett dem innan och det var ju nästan samma då som nu.

Metallicas set-list:

Intro:
Ennio Morricone - The Ecstasy of Gold + video, slutscenen från Den Gode, den Onde, den Fule
1. Hit the lights
2. Master of puppets
3. The shortest straw
4. Seek & destroy
5. Welcome home (Sanitarium)
6. The memory remains
7. All nightmare long
8. Sad but true
9. Wherever I may roam
10. The call of Ktulu
11. One
12. For whom the bell tolls
13. Blackened
14. Fade to black
15. Enter sandman
Extranummer:
16. Helpless (Anthrax och Megadeth)
17. Damage Inc
18. Creeping death


 

Bilder dyker la upp så småningom ^^


Mitt hår blev BLÅTT!!! *panik*

img_0157 (MMS)


Like a deer caught in the headlights

img_7666 (MMS)

Utväxten ska fixas om några timmar (måste sova lite först). Man måste ju vara snygg(are) när man ska se de stora 4 (Take That, New Kids on the Block, Backstreet Boys och Westlife, right?) ;D


Dagens pyssel

img_4187 (MMS)

Hårblommor och fransk manikyr ^^


Iron Maiden - Wasted Years

En utav mina absoluta favoritlåtar med gubbarna. Jag får ju nöja mig med detta då jag måste jobba och slita :P



The Big 4

 

Jag må missa Maiden i kväll, men på söndag, då blir det The Big 4! :D

Köpte nyss biljett. Fan vad härligt det är att vara spontan!


Till er som ska se Maiden i kväll...

 

Shut up or I'll kill you!!!


RSS 2.0