Cirque du Freak: The Vampire's Assistant (2009)

Darren Shan är en ung grabb med fascination för spindlar och en bästa vän döpt till Steve vars framtid inte är lika vackert utstakad som hans egen. Darren och Steve lockas till en kringresande klassisk freak show, där Darrens spindelkärlek får de båda vännernas framtid att förändras för alltid när ett bett leder till en alldeles speciell deal, en vampyr behöver en assisten, och Darren får se sig själv förvandlad till halvvampyr.


 

Funderade för något år sedan på att läsa böckerna Cirque du Freak: The Saga of Darren Shan. Efter att ha sett filmen är jag nu mycket nöjd över att jag inte gjorde det.

 

Nu lär ju böckerna, som det vanligtvis är, vara bättre än filmen, men herrejisses vilken smörja! Som en mix utav de första Harry Potter-filmerna och Twilight. Tråkig och uttjatad story, usla skådisar (med undantag för "kändisarna" då), löjliga effekter och inte ens freaksen var särskilt imponerande.

 

Orkar inte ens ödsla mer tid på att skriva om den. Att den ändå får så pass "högt" betyg är för att de små freaksen i munkkåporna (se den nedersta bilden) är söta och för att vissa kostymer var rätt snygga.

 

Betyg: 2/10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0