Mother's Day (2010)

Beth och Frank försöker hittat tillbaka till vardagen efter att ha förlorat sitt barn i en olycka. De håller ett party för sina vänner i sitt nya hus där de byggt ett biljardrum i källaren.

Samtidigt rånar några syskon en bank och rymmer hem till vad de tror är sitt familjehem, men i källaren hittar de de nya ägarna och deras vänner. Ett skräckinjagande gisslandrama tar sin början som inte slutar förrän sista blodsdroppen kramats ur nästan samtliga inblandade. 

De flesta utav oss känner igen Rebecca De Mornay från The Hand That Rocks the Cradle där hon är riktigt elak. I Mother's Day spelar hon knappast snäll och oskyldig. Nej, ond och sinnessjuk så det bara skriker om det och hon gör det så jäkla bra!

 

Filmen börjar rätt pang på, men segnar sedan till och är för ett tag lite ointressant ( i alla fall klockan 3 på natten, haha). Sedan snabbas tempot upp och saker börjar spåra ur rejält.

 

Jag gillar verkligen hur de vid flera tillfällen vänder "vänner" mot varandra och får dem att själva utföra onda gärningar. Dock lite svårt att förklara utan att avslöja alltför mycket.

Rätt mycket blod och även lite tortyr blir det mot slutet och det lyfter verkligen filmen. Slutet är, om även lite förutsägbart, riktigt bra och knyter ihop filmen som sig bör.

 

Stör mig dock på att relationen som växer fram mellan dottern och läkaren inte riktigt får någon betydelse. Eller missade jag den kanske?

 

Betyg: 7/10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0