Tangled (2010)

Disneys saga börjar med att Rapunsel ska födas, något som för modern (drottningen) nära döden. En förtrollad växt räddar henne och dess kraft överförs till den lilla prinsessan som får magiskt hår.


Ondskan består av en gammal kvinna som upptäckt att växten håller henne ung. Nu finns det ingen annan lösning för henne än att kidnappa den nyfödda för att ha ständig tillgång till detta mirakelmedel. I ett högt torn dolt bland grönskan hålls Rapunsel gömd från omvärlden i tron att kvinnan är hennes mamma.


När hennes 18-årsdag närmar sig har Rapunsel fortfarande aldrig satt sin fot i världen utanför, men allt ändras när tjuven Flynn Ryder jagas efter en stöld och tar sin tillflykt till tornet. Rapunsel ser sin chans att ta sig ut med hjälp av honom som guide och de två ger sig ut på äventyr.


Den elaka kvinnan försöker förstås stoppa dem - och andra hinder de stöter på på vägen är den tjuriga vakthästen Maximus, ett gäng skitiga män med diverse drömmar och så Flynns egna kumpaner som han lurat på senaste stöldgodset.

 

 

 

Det märks att det är Disney som ligger bakom denna och det är en riktig söt och pluttenuttig prinsessefilm.

 

Nu är jag ju inte den som uppskattar romantiska och pluttenuttiga filmer särskilt mycket, men är det animerat, då är det en helt annan femma!

Magi, humor, söta och knasiga djur, romantik och äventyr - allt man kräver av en Disneyfilm, right? Då blir man inte besiken när man ser denna, för den innehåller allt det och lite till.

 

En film för hela familjen, för den ensamma crazy cat ladyn eller som bakisfilm. Ni avgör själva! ;)

 

Betyg: 8/10


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0