Chocolate cupcakes
Chokladcupcakes
ca 16 st
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
100 g creme fraiche
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
100 g grovhackad choklad
Rör socker och smör riktigt mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sedan i creme fraichen och rör tills den är väl blandad med äggsmeten. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten, blanda väl. Hacka chokladen grovt och blanda i den. Fyll formar med smeten, ca 3/4, och grädda i 25 minuter i 180 grader.
Chokladganache
3 dl vispgrädde
200 g choklad
Häll i grädden och delad/hackad choklad i en kastrull. Rör om tills chokladen smält och häll sedan upp "smeten" i en skål. Ställ in i kylskåpet och låt den stå där i minst 4 timmar. Vispa och spritsa sedan på cupcakesen.