Vanilla & candy cupcakes
Vaniljcupcakes
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
100 g creme fraiche
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Rör socker och smör riktigt mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sedan i creme fraichen och rör tills den är väl blandad med äggsmeten. Blanda ihop alla de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten, blanda väl. Fyll formar med smeten, ca 3/4, och grädda i 25 minuter i 180 grader.
Godisganache
3 dl vispgrädde
170 g Ahlgrens bilar
Häll i grädden och sönderklippta Ahlgrens bilar i en kastrull. Rör om tills bilarna smält och häll sedan upp "smeten" i en skål. Ställ in i kylskåpet och låt den stå där i minst 4 timmar. Häll i karamellfärg och vispa. Spritsa sedan ut på cupcakesen.
Kommentarer
Trackback