Morotsrulltårta
På tal om mat... Mamma bjöd på denna morotsrulltårta när hon var här förra helgen. Den var hur jäkla god och saftig som helst och självklart fick jag receptet ;)
1 rulltårta
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 krm salt
1 msk rivet apelsinskal
1 msk smör- & rapsolja
1 finriven morot, ca 100 g
Fyllning:
50 g mjukt smör
200 g naturell färskost
3 dl florsocker
1 apelsin
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, salt och apelsinskal i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smör- & rapsolja och riven morot.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
3. Strö strösocker på ett smörpapper och vänd upp kakan på papperet. Ta försiktigt loss papperet.
4. Fyllning: Blanda mjukt smör, färskost, florsocker och rivet apelsinskal och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan. Linda in kakan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.
Kommentarer
Postat av: petrrat
kommer och lånar ugnen snarast! morotsrulltårta... mmmmmmm
Trackback