Death by Chocolate Cupcakes
Superfluffiga och goda chokladcupcakes. Absolut bäst med Dumle- eller Daimfrosting på ^^
75 g osaltat smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl dl kakao
1/4 tsk salt
1 msk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl standardmjölk
1. Värm ugnen till 200°C och sätt formar i muffinsplåten för 12 stycken cupcakes.
2. Vispa ihop smör, socker, mjöl, kakao, salt och bakpulver på låg hastighet. Alla smörklumpar ska vara borta och allt ska vara finsmuligt.
3. Vispa ägg och mjölk för hand.
4. Vispa ner tre fjärdedelar i smulblandningen i omgångar, tillsätt sedan resten av mjölkblandningen och kör på medelhastighet tills smeten är jämn och slät.
5. Fyll formarna till 3/4 med smet.
6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15-20 min. De ska kännas spänstiga om du trycker på dem.
3 dl strösocker
3 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl dl kakao
1/4 tsk salt
1 msk bakpulver
2 ägg
2 1/2 dl standardmjölk
1. Värm ugnen till 200°C och sätt formar i muffinsplåten för 12 stycken cupcakes.
2. Vispa ihop smör, socker, mjöl, kakao, salt och bakpulver på låg hastighet. Alla smörklumpar ska vara borta och allt ska vara finsmuligt.
3. Vispa ägg och mjölk för hand.
4. Vispa ner tre fjärdedelar i smulblandningen i omgångar, tillsätt sedan resten av mjölkblandningen och kör på medelhastighet tills smeten är jämn och slät.
5. Fyll formarna till 3/4 med smet.
6. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15-20 min. De ska kännas spänstiga om du trycker på dem.
Kommentarer
Trackback